"A punk rock csak egy másik szó a szabadságra."
- Patti Smith -
Minden idõk egyik legfontosabb zenés filmje, a Sex Pistols fõszereplésével forgatott áldokumentumfilm a punk legenda legátütõbb pillanatait sűríti egybe a számító manager, Malcolm McLaren szemszögébõl bemutatva az eseményeket.
1978. október 12-én a rendőrség megtalálta Nancy Spungen élettelen testét egy szállodai szoba mosdója alatt. A nő ex-prostituált, sztriptíztáncosnő és drogfüggő volt, a Sex Pistols basszusgitárosának, Sid Viciousnak a barátnője.
A hamarosan érkező London Town című film Joe Strummer és egy Clash-rajongó srác találkozását meséli el, akinek ezután teljes fordulatot vesz az élete.
1984 nyara egy álmos kisvárosban, Schmalenstedtben a Balti-tenger mellett. Malte Ahrens 17 éves, és újabban Roddy Dangerbloodnak nevezi magát, mert felfedezte a punkzenét. Barátaival az erdőben ücsörög a tábortűznél, pogózik a falusi diszkóban, lányokról ábrándozik és verekszik a parasztfiúkkal. Aztán a haverokkal úgy döntenek, hogy alapítanak egy zenekart.
Az SLC Punk folytatása immáron elérhető digitális letöltés formájában iTunes-on, Vimeo-n, Vudu-n illetve Amazon-on.
Megérkezett a London Town előzetese!
„A London Town azért készült, hogy tisztelegjen az erő előtt, amelyet a zene magában hordoz, s amellyel megváltoztatja az életed." - Derrick BorteA hamarosan érkező London Town című film Joe Strummer és egy Clash rajongó srác, Shay találkozását meséli el. Az 1979-es történetben Shay egyszerre küzd az iskolai zaklatókkal és próbálja vezetni a háztartást, miután anyja elhagyja a családot. Miközben húgára is vigyáznia kell, mégis megismerkedik egy lánnyal, aki bevezeti a punk világába. A London Town azt mutatja meg, hogyan inspirálta és inspirálja mind a mai napig a punk zene az embereket. Jonathan Rhys Meyers punk énekesként, Daniel Huttlestone pedig Shane-ként, a fiatal rajongóként jelenik meg.

„Ez egy fejlődéstörténet. Egy pillantás, éppen csak betekintés egy 40 évvel ezelőtt élt fiatal fiú életébe, amely megmutatja a punk felemelkedését és egy kis szociálpolitikai betekintést ad a korba: A különböző etnikumok egyenlőtlensége és zavargásaik elképesztően hasonlóak ahhoz, amit most is láthatunk a világban.” – meséli Derrick Borte. – „A London Town azért készült, hogy tisztelegjen az erő előtt, amelyet a zene magában hordoz, s amellyel megváltoztatja az életed.”

A filmet 2015 nyarán, Londonban, 24 nap leforgása alatt vették fel. A filmzenét a the Clash (Jonathan Rhys Meyers előadásában), a Buzzcocks, a the Stranglers, a Toots and the Maytals, Willie Williams és a Stiff Little Fingers biztosítják. A London Town októberben érkezik az angol mozikba.

London TownKépgaléria

Hozzászólások

Friss hírek

Interjú: John Lydon & PiL
Megérkezett a London Town előzetese!
Malcolm McLaren fia 5 millió font értékű punk-relikviát készül elégetni
Több mint nosztalgia: Don Letts a punk filmek jelentőségéről

Friss fórumhozzászólások

Oldallal kapcsolatos kérdések
Hibát találtam egy elkészült feliratban

Facebook

YouTube