"Minden tettemet a Crass-ben, a "Légy pontosan az aki lenni akarsz" gondolat inspirálta, amit a "Big A, Little A" című számunkba is beletettünk, egyfajta gyakorlásképp, hogy az emberek merjenek egy olyan világról álmodni amilyet szeretnének és hogy megmutassuk nekik, meg van az erejük átformálni ezt a világot, ahol azt mondják nekik, hogy "nem, nem tudjátok." - Penny Rimbaud -
1983, Csehszlovákia. Az ország kommunista uralom alatt áll, a rendet a titkosrendőrség vigyázza. Néhány tizenéves, prágai fiatal azonban lázadozni kezd a szocialista értékrend ellen, a saját útjukat akarják járni – punkzenekart alakítanak.
A 15 éves, árva Corinne hamar híressé válik, amikor egy tévés riport közben mond fel a munkahelyén. A történtek után a lány a testvérével és unokatestvérével megalakítja a Stains nevű punkzenekart. A filmben a Sex Pistols két tagja Steve Jones és Paul Cook is szerepet kapott.
Punkok bandája egy konzervatív texasi városban, folyamatos harcban a rivális bandákkal, gyűlölet és bűn, végül az amerikai igazságszolgáltatás erkölcsi hozzáállásának megkérdőjelezése. Igaz történet alapján.
1978 Október 12, a new yorki rendőrség egy 20-éves lány holtestét találta egy hotelszoba fürdőszobájában. A lány, kinek neve Nancy Spungen a padlón hevert egy késszúrástól elvérezve. Nancy prostituált, néha sztriptíztáncosnő, heroin függő és egyben Sid Vicious a Sex Pistols basszusgitárosának barátnője volt.
A Sex Pistols híres 1978-as amerikai turnéjuk közben, Lech Kowalski filmrendező egy kézikamerával felszerelkezve követte a zenekart mind a 7 fellépésükre. A felvett anyagot összekeverte a közben Londonban szerveződő zenekarok próbáikkal, fellépéseikkel és gondolataikkal.
Turn It Around - The Story of East Bay Punk
Dokumentumfilm készült a '80-as, '90-es évekbeli East Bay-i punk színtérről. Megjelenés: 2018.06.22.

Ikonikus zenészek sokasága fogott össze, hogy közösen elmeséljék a Bay Area-i punk színtér berobbanását a késő ’80-as, korai ’90-es évek években, a "Turn It Around: The Story of East Bay Punk" című filmben.

A film narrátora Iggy Pop, míg a Green Day mindhárom tagja exekutív producerként működik közre.

“A Turn it Around lehetőséget adott arra, hogy elmondjuk az East Bay-i punk rock színtér történetét, egy olyan színtérét,  ami szent és sérthetetlen számomra, Mike és Tré számára, és még sok más ember számára, akik jelen voltak a megalakulásakor és  részt vettek a formálásában” - mondta Billie Joe Armstrong, a Green Day frontembere. “Büszkén mutatjuk meg a nagyvilágnak ennek a mozgalomnak a történetét, és reméljük, hogy a film  inspirál majd másokat is arra, hogy egyedi zenét kreáljanak és felépítsenek egy művészi közösséget."

A dokumentumfilm olyan zenészekkel készített interjúkat tartalmaz, mint a Green Day tagjai, Fat Mike a NOFX-ból, Duff McKagan a Guns 'n' Roses-ból, Tim Armstrong a Rancidből, Matt Freeman, Lars Frederiksen, Kirk Hammett a Metallicából, Noodles az  The Offspringből, Jello Biafra és East Bay Ray a The Dead Kennedysből, Ian Mackaye a Fugaziból, Kathleen Hanna a  Bikini Killből, Brett Gurewitz és Jay Bentley a Bad Religionből, Davey Havok az AFI-ből, és még sokan mások.

Hozzászólások


Dead Kennedys - Kill the Poor
Crass - Buy Now Pay As You Go
Crass – I Know There Is Love
Crass - It's The Greatest Working Class Rip Off
Crass - Have A Nice Day
Against Me! - Same old song
Anti Flag - The Press Corpse
Rancid - Fall Back Down
Sex Pistols - The Great Rock 'n' Roll Swindle
Anti Flag - Broken Bones

Friss hírek

PUNKFILMS - TOP 10
PIL a külföldi mozikban
Turn It Around - The Story of East Bay Punk
D.O.A. - Blu-ray megjelenés

Friss blogok

AZ UNDERGROUND HAZUGSÁG - JIM GOAD

Friss fórumhozzászólások

Magyar feliratot készítettem/találtam
Oldallal kapcsolatos kérdések
Hibát találtam egy elkészült feliratban

Facebook

YouTube