"Egyszer odajött hozzám egy srác és azt kérdezte, "Mi az a punk?". Erre én felrúgtam egy kukát és azt mondtam "Ez a Punk". Erre ő is felrúgott egy kukát és azt kérdezte: "Szóval ez a Punk!?"
Erre én: "Nem, ez csak divat."" - Billie Joe Armstrong -
1983, Csehszlovákia. Az ország kommunista uralom alatt áll, a rendet a titkosrendőrség vigyázza. Néhány tizenéves, prágai fiatal azonban lázadozni kezd a szocialista értékrend ellen, a saját útjukat akarják járni – punkzenekart alakítanak.
A 15 éves, árva Corinne hamar híressé válik, amikor egy tévés riport közben mond fel a munkahelyén. A történtek után a lány a testvérével és unokatestvérével megalakítja a Stains nevű punkzenekart. A filmben a Sex Pistols két tagja Steve Jones és Paul Cook is szerepet kapott.
Punkok bandája egy konzervatív texasi városban, folyamatos harcban a rivális bandákkal, gyűlölet és bűn, végül az amerikai igazságszolgáltatás erkölcsi hozzáállásának megkérdőjelezése. Igaz történet alapján.
1978 Október 12, a new yorki rendőrség egy 20-éves lány holtestét találta egy hotelszoba fürdőszobájában. A lány, kinek neve Nancy Spungen a padlón hevert egy késszúrástól elvérezve. Nancy prostituált, néha sztriptíztáncosnő, heroin függő és egyben Sid Vicious a Sex Pistols basszusgitárosának barátnője volt.
A Sex Pistols híres 1978-as amerikai turnéjuk közben, Lech Kowalski filmrendező egy kézikamerával felszerelkezve követte a zenekart mind a 7 fellépésükre. A felvett anyagot összekeverte a közben Londonban szerveződő zenekarok próbáikkal, fellépéseikkel és gondolataikkal.
SLC Punk 2 - Punk's Dead
Sóstó város mára már őszülő suhanca úgy döntött, hogy itt az ideje elkészítenie 1998-as kultfilmjének folytatását.Megtörtént események alapján...
Az 1980-as évek közepén járunk, Salt Lake City, Utah. Egy fiatal srác arról álmodozik a tanórákon, hogy egyszer majd saját filmeket készít. Az iskolában nem igazán találja a helyét, valahogy úgy érzi senki sem érti meg őt, különcnek érzi magát. A srác épp hogy elmúlt 10 éves, mikor egy nap az egyik barátja felugrik hozzá, odamegy a magnóhoz és elindít egy dalt, egy dalt amit mindössze egyetlen mondattal szakít meg cimborája: "Ez valami új!"....

Mit is mondhatnék, nem voltunk több mint pár fiatal punk...
Nos igen, a mára már kult punkfilmnek mondható SLC Punk! ha nem is teljes mivoltában, de mégis valamilyen szinten megtörtént eseményeken alapszik. A fent olvasott rövid kis történet főszereplője pedig nem más mint a film rendezője James Merendino, aki valahogy így került bele a Sóstó városi punk életbe a 80-as évek közepén. Első igazán nagy sikert aratott filmjében pedig pont ezen időszakában átélt élményeit, tapasztalatait szerette volna megosztani anno a világgal, ami valljuk be elég jól sikerült neki. James az SLC Punk! elkészülte után még jó pár filmet rendezett, de elmondása szerint mindvégig ott volt benne egy vágy egy újabb Sóstó városáról vagy éppen egy a punk szubkultúrával kapcsolatos film elkészítése iránt. A nemrégiben bejelentett Punk's Dead névre keresztelt folytatás pedig nagy valószínűséggel ennek a vágyakozásnak az eredménye.

SLC Punk 2 - Punk's Dead
A Punk's Dead című folytatás 18 évvel az első rész után játszódik majd és a film középpontjába nem más fog állni mint Heroin Bob fia, Ross és újdonsült cimborái Crash és Penny. Az új szereplők mellett természetesen szinte minden régi arc felbukkan majd a vásznon, talán csak Stevo jelenléte fog hiányozni pár rajongónak. A film történetéről egyelőre szinte semmit sem tudni, mindössze egyetlen kis előzetest adtak még ki, ez viszont szándékosan úgy lett összevágva, hogy ne igazán szűrődjön ki semmi a történetből. FUCK! A valódi kedvcsináló előzetes még készül, remélhetőleg hamarosan vethetünk majd rá egy pillantást. Pontos megjelenési dátum egyelőre még nincs, az utolsó információk szerint 2015 év elején lesz majd a premier vetítés, hol máshol is mint Sóstó városában.Képgaléria

Hozzászólások


Dead Kennedys - Kill the Poor
Crass - Buy Now Pay As You Go
Crass – I Know There Is Love
Crass - It's The Greatest Working Class Rip Off
Crass - Have A Nice Day
Against Me! - Same old song
Anti Flag - The Press Corpse
Rancid - Fall Back Down
Sex Pistols - The Great Rock 'n' Roll Swindle
Anti Flag - Broken Bones

Friss hírek

PUNKFILMS - TOP 10
PIL a külföldi mozikban
Turn It Around - The Story of East Bay Punk
D.O.A. - Blu-ray megjelenés

Friss blogok

AZ UNDERGROUND HAZUGSÁG - JIM GOAD

Friss fórumhozzászólások

Magyar feliratot készítettem/találtam
Oldallal kapcsolatos kérdések
Hibát találtam egy elkészült feliratban

Facebook

YouTube