"Hiszem, hogy csak egyetlen foglalkozás van ami képes megváltoztatni a világot, és ezt úgy hívják, Rock 'N' Roll. Az utolsó sejtemig hiszem, hogy ez lehetséges. Hiszek a punk erejében." - Lou Reed -
1983, Csehszlovákia. Az ország kommunista uralom alatt áll, a rendet a titkosrendőrség vigyázza. Néhány tizenéves, prágai fiatal azonban lázadozni kezd a szocialista értékrend ellen, a saját útjukat akarják járni – punkzenekart alakítanak.
A 15 éves, árva Corinne hamar híressé válik, amikor egy tévés riport közben mond fel a munkahelyén. A történtek után a lány a testvérével és unokatestvérével megalakítja a Stains nevű punkzenekart. A filmben a Sex Pistols két tagja Steve Jones és Paul Cook is szerepet kapott.
Punkok bandája egy konzervatív texasi városban, folyamatos harcban a rivális bandákkal, gyűlölet és bűn, végül az amerikai igazságszolgáltatás erkölcsi hozzáállásának megkérdőjelezése. Igaz történet alapján.
1978 Október 12, a new yorki rendőrség egy 20-éves lány holtestét találta egy hotelszoba fürdőszobájában. A lány, kinek neve Nancy Spungen a padlón hevert egy késszúrástól elvérezve. Nancy prostituált, néha sztriptíztáncosnő, heroin függő és egyben Sid Vicious a Sex Pistols basszusgitárosának barátnője volt.
A Sex Pistols híres 1978-as amerikai turnéjuk közben, Lech Kowalski filmrendező egy kézikamerával felszerelkezve követte a zenekart mind a 7 fellépésükre. A felvett anyagot összekeverte a közben Londonban szerveződő zenekarok próbáikkal, fellépéseikkel és gondolataikkal.
Rage: 20 Years of Punk Rock West Coast Style
2001
Dokumentumfilm
6.2/10 (IMDb)
Rendező:
Michael Bishop, Scott Jacoby
Író:
Michael Bishop, Scott Jacoby
Hossz:
67 perc
Nyelv:
Angol, USA
Szereplők:
K.K. Barrett, Jello Biafra, Rodney Bingenheimer
While the American punk rock revolution started on the East Coast in the mid-'70s, by 1978 California boasted once of the most interesting and important punk scenes in the world, spawning a number of great bands who would change the shape of underground rock & roll and blaze the trails for the independent music community of the '80s and '90s. Rage: 20 Years of Punk Rock West Coast Style is a documentary that offers a brief but telling glimpse of the formative days of California punk, with film clips of important early bands such as the Germs, the Screamers, and the Weirdos and interviews with important scene figures who discuss the long journey of California punk from an outcast artists community to a sound co-opted by the mainstream record industry in the wake of the multi-platinum success of Green Day. Interview subjects include Jello Biafra of the Dead Kennedys, Keith Morris of the Circle Jerks and Black Flag, Don Bolles of the Germs, Jack Grisham of TSOL, andHarold Bronson of Rhino Records. ~ Mark Deming, Rovi

Képgaléria

Előzetes

Hozzászólások


Dead Kennedys - Kill the Poor
Crass - Buy Now Pay As You Go
Crass – I Know There Is Love
Crass - It's The Greatest Working Class Rip Off
Crass - Have A Nice Day
Against Me! - Same old song
Anti Flag - The Press Corpse
Rancid - Fall Back Down
Sex Pistols - The Great Rock 'n' Roll Swindle
Anti Flag - Broken Bones

Friss hírek

PUNKFILMS - TOP 10
PIL a külföldi mozikban
Turn It Around - The Story of East Bay Punk
D.O.A. - Blu-ray megjelenés

Friss blogok

AZ UNDERGROUND HAZUGSÁG - JIM GOAD

Friss fórumhozzászólások

Magyar feliratot készítettem/találtam
Oldallal kapcsolatos kérdések
Hibát találtam egy elkészült feliratban

Facebook

YouTube