"Minden tettemet a Crass-ben, a "Légy pontosan az aki lenni akarsz" gondolat inspirálta, amit a "Big A, Little A" című számunkba is beletettünk, egyfajta gyakorlásképp, hogy az emberek merjenek egy olyan világról álmodni amilyet szeretnének és hogy megmutassuk nekik, meg van az erejük átformálni ezt a világot, ahol azt mondják nekik, hogy "nem, nem tudjátok." - Penny Rimbaud -
1983, Csehszlovákia. Az ország kommunista uralom alatt áll, a rendet a titkosrendőrség vigyázza. Néhány tizenéves, prágai fiatal azonban lázadozni kezd a szocialista értékrend ellen, a saját útjukat akarják járni – punkzenekart alakítanak.
A 15 éves, árva Corinne hamar híressé válik, amikor egy tévés riport közben mond fel a munkahelyén. A történtek után a lány a testvérével és unokatestvérével megalakítja a Stains nevű punkzenekart. A filmben a Sex Pistols két tagja Steve Jones és Paul Cook is szerepet kapott.
Punkok bandája egy konzervatív texasi városban, folyamatos harcban a rivális bandákkal, gyűlölet és bűn, végül az amerikai igazságszolgáltatás erkölcsi hozzáállásának megkérdőjelezése. Igaz történet alapján.
1978 Október 12, a new yorki rendőrség egy 20-éves lány holtestét találta egy hotelszoba fürdőszobájában. A lány, kinek neve Nancy Spungen a padlón hevert egy késszúrástól elvérezve. Nancy prostituált, néha sztriptíztáncosnő, heroin függő és egyben Sid Vicious a Sex Pistols basszusgitárosának barátnője volt.
A Sex Pistols híres 1978-as amerikai turnéjuk közben, Lech Kowalski filmrendező egy kézikamerával felszerelkezve követte a zenekart mind a 7 fellépésükre. A felvett anyagot összekeverte a közben Londonban szerveződő zenekarok próbáikkal, fellépéseikkel és gondolataikkal.
You Weren't There
A History of Chicago Punk 1977 to 1984
2007
Dokumentumfilm
7.4/10 (IMDb)
Rendező:
Joe Losurdo, Christina Tillman
Író:
Joe Losurdo, Christina Tillman
Hossz:
120 perc
Nyelv:
Angol, USA
Szereplők:
Steve Albini, Vic Bondi, Scotty Brown
A “Nem voltál ott: A chicagói punk zene története 1977 és 1984 között”egy 2007-es dokumentumfilm, mely a chicagói punk közegről ad rendkívül részletes bemutatást a fentebb említett időszakban. A filmben nagy hangsúlyt kap a Chicagóban és más amerikai nagyvárosokban - valamint a tengerentúli brit oldalon - kibontakozott punk mozgalom összehasonlítása, annak különbségei és maga sajátosságai. Mindezt számtalan olyan zenész, dj, művész, rajongó és támogató megszólaltatásával teszik elérhetővé a késztők, akik kulcsfontosságú szerepet játszottak a helyi punk mozgalom életében. Emellett archív felvételek segítségével követhetjük nyomon olyan korai, híres bandák életútját, mint a Effigies, a Naked Raygun, a Strike Unde vagy a Articles of Faith. A film ötlete és megvalósítása Joe Losurdo and Christina Tillman nevéhez köthető, akik közül Loserdo a 80-es években alakult chicagói hardcore bandában, a Life Sentece-ben is basszusgitározott egykor.

Képgaléria

Előzetes

Hozzászólások


Dead Kennedys - Kill the Poor
Crass - Buy Now Pay As You Go
Crass – I Know There Is Love
Crass - It's The Greatest Working Class Rip Off
Crass - Have A Nice Day
Against Me! - Same old song
Anti Flag - The Press Corpse
Rancid - Fall Back Down
Sex Pistols - The Great Rock 'n' Roll Swindle
Anti Flag - Broken Bones

Friss hírek

PUNKFILMS - TOP 10
PIL a külföldi mozikban
Turn It Around - The Story of East Bay Punk
D.O.A. - Blu-ray megjelenés

Friss blogok

AZ UNDERGROUND HAZUGSÁG - JIM GOAD

Friss fórumhozzászólások

Magyar feliratot készítettem/találtam
Oldallal kapcsolatos kérdések
Hibát találtam egy elkészült feliratban

Facebook

YouTube