"A "punk rock" műkedvelők és érzéketlen manipulátorok által használt szó arra a zenére, amely olyan fiatalok energiáit, testét, szívét-lelkét, időszakát és gondolkodásmódját köti össze, akik mindent annak szenteltek, amikor kellett." - Iggy Pop -
1983, Csehszlovákia. Az ország kommunista uralom alatt áll, a rendet a titkosrendőrség vigyázza. Néhány tizenéves, prágai fiatal azonban lázadozni kezd a szocialista értékrend ellen, a saját útjukat akarják járni – punkzenekart alakítanak.
A 15 éves, árva Corinne hamar híressé válik, amikor egy tévés riport közben mond fel a munkahelyén. A történtek után a lány a testvérével és unokatestvérével megalakítja a Stains nevű punkzenekart. A filmben a Sex Pistols két tagja Steve Jones és Paul Cook is szerepet kapott.
Punkok bandája egy konzervatív texasi városban, folyamatos harcban a rivális bandákkal, gyűlölet és bűn, végül az amerikai igazságszolgáltatás erkölcsi hozzáállásának megkérdőjelezése. Igaz történet alapján.
1978 Október 12, a new yorki rendőrség egy 20-éves lány holtestét találta egy hotelszoba fürdőszobájában. A lány, kinek neve Nancy Spungen a padlón hevert egy késszúrástól elvérezve. Nancy prostituált, néha sztriptíztáncosnő, heroin függő és egyben Sid Vicious a Sex Pistols basszusgitárosának barátnője volt.
A Sex Pistols híres 1978-as amerikai turnéjuk közben, Lech Kowalski filmrendező egy kézikamerával felszerelkezve követte a zenekart mind a 7 fellépésükre. A felvett anyagot összekeverte a közben Londonban szerveződő zenekarok próbáikkal, fellépéseikkel és gondolataikkal.
Noise & Resistance
Zaj és ellenállás
2011
Dokumentumfilm
7.1/10 (IMDb)
Rendező:
Francesca Araiza Andrade, Julia Ostertag
Író:
Francesca Araiza Andrade, Julia Ostertag
Hossz:
87 perc
Nyelv:
Angol/Német
Szereplők:
Penny Raimbaud, Zillah Minx
A Zaj és ellenállás (Noise and Resistance) egy 2011-es német dokumentumfilm, amit mindenképp érdemes megnézned, ha kicsit is érdekel a DIY punk, a punk ami sokkal több mint a puszta zene. Európai nagyvárosok punk színtereit ismerhetjük meg, miközben olyan témákat érintünk, mint antifasizmus, női egyenjogúság, házfoglalás, önfenntartás...

Betekintést kapunk a DIY punk múltjába és jelenébe, a rendezők mesélnek ennek a színtérnek a szereplőiről, motivációikról, vágyaikról, tetteikről, arról, hogy minden külső körülmény ellenére hogyan próbálják megvalósítani álmaikat egy független és szolidáris világról. Öntudatos, lelkes, lázadó emberek, akik másképp akarnak élni, mint ami a társadalmi elvárás.
Feliratok
    •   Noise & Resistance - Magyar felirat

Képgaléria

Előzetes

Hozzászólások


Dead Kennedys - Kill the Poor
Crass - Buy Now Pay As You Go
Crass – I Know There Is Love
Crass - It's The Greatest Working Class Rip Off
Crass - Have A Nice Day
Against Me! - Same old song
Anti Flag - The Press Corpse
Rancid - Fall Back Down
Sex Pistols - The Great Rock 'n' Roll Swindle
Anti Flag - Broken Bones

Friss hírek

PUNKFILMS - TOP 10
PIL a külföldi mozikban
Turn It Around - The Story of East Bay Punk
D.O.A. - Blu-ray megjelenés

Friss blogok

AZ UNDERGROUND HAZUGSÁG - JIM GOAD

Friss fórumhozzászólások

Magyar feliratot készítettem/találtam
Oldallal kapcsolatos kérdések
Hibát találtam egy elkészült feliratban

Facebook

YouTube