"A rock lényege az önkifejezés az önmegvalósítás, hogy az ember azt csinálja amit akar. A punk rock korszak segített magamat megtalálni. Amikor beindult és mindenki gitárt fogott, én is meg akartam ragadni valamit de a szinpad már tele volt úgyhogy egy Super 8-as kamerát fogtam és filmes lettem." - Don Letts -
Minden idõk egyik legfontosabb zenés filmje, a Sex Pistols fõszereplésével forgatott áldokumentumfilm a punk legenda legátütõbb pillanatait sűríti egybe a számító manager, Malcolm McLaren szemszögébõl bemutatva az eseményeket.
1978. október 12-én a rendőrség megtalálta Nancy Spungen élettelen testét egy szállodai szoba mosdója alatt. A nő ex-prostituált, sztriptíztáncosnő és drogfüggő volt, a Sex Pistols basszusgitárosának, Sid Viciousnak a barátnője.
A hamarosan érkező London Town című film Joe Strummer és egy Clash-rajongó srác találkozását meséli el, akinek ezután teljes fordulatot vesz az élete.
1984 nyara egy álmos kisvárosban, Schmalenstedtben a Balti-tenger mellett. Malte Ahrens 17 éves, és újabban Roddy Dangerbloodnak nevezi magát, mert felfedezte a punkzenét. Barátaival az erdőben ücsörög a tábortűznél, pogózik a falusi diszkóban, lányokról ábrándozik és verekszik a parasztfiúkkal. Aztán a haverokkal úgy döntenek, hogy alapítanak egy zenekart.
Az SLC Punk folytatása immáron elérhető digitális letöltés formájában iTunes-on, Vimeo-n, Vudu-n illetve Amazon-on.
Another State Of Mind
1984
Dokumentumfilm
7.9/10 (IMDb)
Rendező:
Adam Small, Peter Stuart
Író:
Adam Small, Peter Stuart
Hossz:
78 perc
Nyelv:
Angol, USA
Szereplők:
Mike Ness, Ian MacKaye, Keith Morris, Dennis Danell, Shawn Stern
"Bámulatos betekintés a punk szubkultúrába." - Patrick Goldstein, THE LOS ANGELES TIMES

"Az egyik legjobb rock 'n' roll film!" - Jonathan Taylor, DAILY NEWS

Egy dokumentumfilm mely 1982 nyarán azért készült, hogy végigkövesse két punk zenekar kalandos, Amerikát illetve Kanadát átszelő utazását. Eme két zenekar nem más mint a Social Distortion és a Youth Brigade, akik egy átalakított iskolabusszal vágnak neki az útnak, hogy megismerjék más államok színtereit.
Feliratok
    •   Another State of Mind - Magyar felirat

Képgaléria

Előzetes

Hozzászólások

#1
2017. január 21., 18:37, szombat
Sziasztok, miért nem tudok egyetlen egy feliratot sem leszedni?

Friss hírek

Interjú: John Lydon & PiL
Megérkezett a London Town előzetese!
Malcolm McLaren fia 5 millió font értékű punk-relikviát készül elégetni
Több mint nosztalgia: Don Letts a punk filmek jelentőségéről

Friss fórumhozzászólások

Oldallal kapcsolatos kérdések
Hibát találtam egy elkészült feliratban

Facebook

YouTube