"Minden tettemet a Crass-ben, a "Légy pontosan az aki lenni akarsz" gondolat inspirálta, amit a "Big A, Little A" című számunkba is beletettünk, egyfajta gyakorlásképp, hogy az emberek merjenek egy olyan világról álmodni amilyet szeretnének és hogy megmutassuk nekik, meg van az erejük átformálni ezt a világot, ahol azt mondják nekik, hogy "nem, nem tudjátok." - Penny Rimbaud -
1983, Csehszlovákia. Az ország kommunista uralom alatt áll, a rendet a titkosrendőrség vigyázza. Néhány tizenéves, prágai fiatal azonban lázadozni kezd a szocialista értékrend ellen, a saját útjukat akarják járni – punkzenekart alakítanak.
A 15 éves, árva Corinne hamar híressé válik, amikor egy tévés riport közben mond fel a munkahelyén. A történtek után a lány a testvérével és unokatestvérével megalakítja a Stains nevű punkzenekart. A filmben a Sex Pistols két tagja Steve Jones és Paul Cook is szerepet kapott.
Punkok bandája egy konzervatív texasi városban, folyamatos harcban a rivális bandákkal, gyűlölet és bűn, végül az amerikai igazságszolgáltatás erkölcsi hozzáállásának megkérdőjelezése. Igaz történet alapján.
1978 Október 12, a new yorki rendőrség egy 20-éves lány holtestét találta egy hotelszoba fürdőszobájában. A lány, kinek neve Nancy Spungen a padlón hevert egy késszúrástól elvérezve. Nancy prostituált, néha sztriptíztáncosnő, heroin függő és egyben Sid Vicious a Sex Pistols basszusgitárosának barátnője volt.
A Sex Pistols híres 1978-as amerikai turnéjuk közben, Lech Kowalski filmrendező egy kézikamerával felszerelkezve követte a zenekart mind a 7 fellépésükre. A felvett anyagot összekeverte a közben Londonban szerveződő zenekarok próbáikkal, fellépéseikkel és gondolataikkal.
What About Me
1993
Játékfilm
7.3/10 (IMDb)
Rendező:
Rachel Amodeo
Író:
Rachel Amodeo
Hossz:
87 perc
Nyelv:
Angol, USA
Szereplők:
Dee Dee Ramone, Richard Hell, Rachel Amodeo, Judy Carne, Gregory Corso
1970, New York City. Nem éppen ideális hely egy utcára került nőnek, nevezetesen Lisa-nak, aki a társadalom peremére sodródva próbálja átvészelni a mindennapokat. Útja során barátságba keveredik néhány érdekes emberrel, köztük a vietnámi veterán Nickkel, a nihillista Tommal és a szamaritánius Paul-lal. Az ő életükből és a 70-es években kibontakozott punk életérzésből kaphatunk cseppnyi ízelítőt ebben, a 85 perces, fekete-fehérben forgatott alkotásban. A “What about me” igencsak alacsony költségvetésből készült film, s talán éppen ezért elég hitelesnek tűnik, a karaketerek megformálása s azok személyiségábrázolása egyszerű és valós. Főszerepben Racheal Amadeo játszik, aki a film rendezője és írója is egyben, mellette pedig olyan arcok tűnnek fel, mint Gregory Corso, Judy Carne, Johnny Thunders, Jerry Nolan vagy éppen Dee Dee Ramone.

Képgaléria

Előzetes

Hozzászólások


Dead Kennedys - Kill the Poor
Crass - Buy Now Pay As You Go
Crass – I Know There Is Love
Crass - It's The Greatest Working Class Rip Off
Crass - Have A Nice Day
Against Me! - Same old song
Anti Flag - The Press Corpse
Rancid - Fall Back Down
Sex Pistols - The Great Rock 'n' Roll Swindle
Anti Flag - Broken Bones

Friss hírek

PUNKFILMS - TOP 10
PIL a külföldi mozikban
Turn It Around - The Story of East Bay Punk
D.O.A. - Blu-ray megjelenés

Friss blogok

AZ UNDERGROUND HAZUGSÁG - JIM GOAD

Friss fórumhozzászólások

Magyar feliratot készítettem/találtam
Oldallal kapcsolatos kérdések
Hibát találtam egy elkészült feliratban

Facebook

YouTube