"Tudod, manapság ha egy punk zenekar kiad egy albumot, 10x több példány fogy el belőle mint ahány lemezt a Ramones egész karrierje során eladott. Ezért van az, hogy heti 3 alkalommal elmegyek Johnny Ramone házához és rendbeszedem az udvart, csak hogy abszolváljam valahogy ezt a bűnt." - Eddie Vedder -
1983, Csehszlovákia. Az ország kommunista uralom alatt áll, a rendet a titkosrendőrség vigyázza. Néhány tizenéves, prágai fiatal azonban lázadozni kezd a szocialista értékrend ellen, a saját útjukat akarják járni – punkzenekart alakítanak.
A 15 éves, árva Corinne hamar híressé válik, amikor egy tévés riport közben mond fel a munkahelyén. A történtek után a lány a testvérével és unokatestvérével megalakítja a Stains nevű punkzenekart. A filmben a Sex Pistols két tagja Steve Jones és Paul Cook is szerepet kapott.
Punkok bandája egy konzervatív texasi városban, folyamatos harcban a rivális bandákkal, gyűlölet és bűn, végül az amerikai igazságszolgáltatás erkölcsi hozzáállásának megkérdőjelezése. Igaz történet alapján.
1978 Október 12, a new yorki rendőrség egy 20-éves lány holtestét találta egy hotelszoba fürdőszobájában. A lány, kinek neve Nancy Spungen a padlón hevert egy késszúrástól elvérezve. Nancy prostituált, néha sztriptíztáncosnő, heroin függő és egyben Sid Vicious a Sex Pistols basszusgitárosának barátnője volt.
A Sex Pistols híres 1978-as amerikai turnéjuk közben, Lech Kowalski filmrendező egy kézikamerával felszerelkezve követte a zenekart mind a 7 fellépésükre. A felvett anyagot összekeverte a közben Londonban szerveződő zenekarok próbáikkal, fellépéseikkel és gondolataikkal.
Miss Farkku-Suomi
Miss Blue Jeans
2012
Játékfilm
6.5/10 (IMDb)
Rendező:
Matti Kinnunen
Író:
Kauko Röyhkä
Hossz:
86 perc
Nyelv:
Finn
Szereplők:
Mikko Neuvonen, Sanni Kurkisuo, Elias Gould
1977. A punk és a New Wave megérkezik a távoli Finnország sivár kisvárosába, Ouluba is. Välde arról álmodozik, hogy csatlakozik egy rockbandához, és híres lesz. Élete első berúgására készül, és meg akarja hódítani Pike-ot, a legszebb lányt az osztályban. Amikor Pike megnyeri a Miss Blue Jeans versenyt, és a burzsuj Henri Hakala lesz a pasija, Välde mindent egy lapra tesz fel. Elköszön régi énjétől, és céltudatosan új személyiséget kreál magának. De nem minden sikerül úgy, ahogy eltervezte? A Miss Blue Jeans egyszerre rockfilm, a felnőtté válás története és egy korszakot bemutató mozi. Nyersen realista és humorosan harapós, ahogy bemutatja a munkásosztály körülményeit, a szürke gyárat és az apró szobát, melyen anya és fia osztozik, mégsem kezeli le hőseit.
Feliratok
    •   Miss Farkku-Suomi - Magyar felirat

Képgaléria

Előzetes

Hozzászólások


Dead Kennedys - Kill the Poor
Crass - Buy Now Pay As You Go
Crass – I Know There Is Love
Crass - It's The Greatest Working Class Rip Off
Crass - Have A Nice Day
Against Me! - Same old song
Anti Flag - The Press Corpse
Rancid - Fall Back Down
Sex Pistols - The Great Rock 'n' Roll Swindle
Anti Flag - Broken Bones

Friss hírek

PUNKFILMS - TOP 10
PIL a külföldi mozikban
Turn It Around - The Story of East Bay Punk
D.O.A. - Blu-ray megjelenés

Friss blogok

AZ UNDERGROUND HAZUGSÁG - JIM GOAD

Friss fórumhozzászólások

Magyar feliratot készítettem/találtam
Oldallal kapcsolatos kérdések
Hibát találtam egy elkészült feliratban

Facebook

YouTube