"Az egésznek az az eszmeisége, hogy testedet, lelkedet beleadod, és megcsinálod a saját dolgodat."
- Sylvain Sylvain -
1983, Csehszlovákia. Az ország kommunista uralom alatt áll, a rendet a titkosrendőrség vigyázza. Néhány tizenéves, prágai fiatal azonban lázadozni kezd a szocialista értékrend ellen, a saját útjukat akarják járni – punkzenekart alakítanak.
A 15 éves, árva Corinne hamar híressé válik, amikor egy tévés riport közben mond fel a munkahelyén. A történtek után a lány a testvérével és unokatestvérével megalakítja a Stains nevű punkzenekart. A filmben a Sex Pistols két tagja Steve Jones és Paul Cook is szerepet kapott.
Punkok bandája egy konzervatív texasi városban, folyamatos harcban a rivális bandákkal, gyűlölet és bűn, végül az amerikai igazságszolgáltatás erkölcsi hozzáállásának megkérdőjelezése. Igaz történet alapján.
1978 Október 12, a new yorki rendőrség egy 20-éves lány holtestét találta egy hotelszoba fürdőszobájában. A lány, kinek neve Nancy Spungen a padlón hevert egy késszúrástól elvérezve. Nancy prostituált, néha sztriptíztáncosnő, heroin függő és egyben Sid Vicious a Sex Pistols basszusgitárosának barátnője volt.
A Sex Pistols híres 1978-as amerikai turnéjuk közben, Lech Kowalski filmrendező egy kézikamerával felszerelkezve követte a zenekart mind a 7 fellépésükre. A felvett anyagot összekeverte a közben Londonban szerveződő zenekarok próbáikkal, fellépéseikkel és gondolataikkal.
1991: The Year Punk Broke
1992
Dokumentumfilm
7.5/10 (IMDb)
Rendező:
David Markey
Hossz:
99 perc
Nyelv:
Angol
Szereplők:
Kim Gordon, Kurt Cobain, Mike Johnson, Lori Barbero, Dinosaur Jr.
Dave Markey dokumentumfilmje az amerikai alternatív rock együttesről, a Sonic Youth-ról. A film egy 1991-es európai turnén került felvételre. Bár a középpontban a Sonic Youth áll, mégis figyelmet fordít a Nirvana, Dinosaur Jr., Babes in Toyland, Gumball és a The Ramones együttesekre is. A filmben szerepel még Mark Arm, Dan Peters és Matt Lukin a Mudhoney -ból és kísérő Joe Cole, akit meggyilkoltak egy rablásban három hónappal a turné után. A filmet az ő emlékére ajánlották.

"Utazz a Sonic Youth-szal és a Nirvana-val , éld át velük együtt az 1991-es európai klub fesztivál turnét! Engedd meg a film készítőjének Dave Markey-nek, hogy téged is felkalauzoljon a színpadra, majd le a színpadról, és a színfalak mögé! Légy az unalom tanúja! A cinizmusé! És legyen részed egy nagyobb rock-ban mint valaha! Dinosaur Jr, Babes in Toyland, Gumball, The Ramones és egy halom más punk rock fanatikus szereplésével! Találkozunk a pit közepén!"
Feliratok
    •   1991: The Year Punk Broke - Angol felirat

Képgaléria

Előzetes

Hozzászólások


Dead Kennedys - Kill the Poor
Crass - Buy Now Pay As You Go
Crass – I Know There Is Love
Crass - It's The Greatest Working Class Rip Off
Crass - Have A Nice Day
Against Me! - Same old song
Anti Flag - The Press Corpse
Rancid - Fall Back Down
Sex Pistols - The Great Rock 'n' Roll Swindle
Anti Flag - Broken Bones

Friss hírek

PUNKFILMS - TOP 10
PIL a külföldi mozikban
Turn It Around - The Story of East Bay Punk
D.O.A. - Blu-ray megjelenés

Friss blogok

AZ UNDERGROUND HAZUGSÁG - JIM GOAD

Friss fórumhozzászólások

Magyar feliratot készítettem/találtam
Oldallal kapcsolatos kérdések
Hibát találtam egy elkészült feliratban

Facebook

YouTube