"Megkérdőjelezni mindent, számomra ez a punk rock."
- Henry Rollins -
Minden idõk egyik legfontosabb zenés filmje, a Sex Pistols fõszereplésével forgatott áldokumentumfilm a punk legenda legátütõbb pillanatait sűríti egybe a számító manager, Malcolm McLaren szemszögébõl bemutatva az eseményeket.
1978. október 12-én a rendőrség megtalálta Nancy Spungen élettelen testét egy szállodai szoba mosdója alatt. A nő ex-prostituált, sztriptíztáncosnő és drogfüggő volt, a Sex Pistols basszusgitárosának, Sid Viciousnak a barátnője.
A hamarosan érkező London Town című film Joe Strummer és egy Clash-rajongó srác találkozását meséli el, akinek ezután teljes fordulatot vesz az élete.
1984 nyara egy álmos kisvárosban, Schmalenstedtben a Balti-tenger mellett. Malte Ahrens 17 éves, és újabban Roddy Dangerbloodnak nevezi magát, mert felfedezte a punkzenét. Barátaival az erdőben ücsörög a tábortűznél, pogózik a falusi diszkóban, lányokról ábrándozik és verekszik a parasztfiúkkal. Aztán a haverokkal úgy döntenek, hogy alapítanak egy zenekart.
Az SLC Punk folytatása immáron elérhető digitális letöltés formájában iTunes-on, Vimeo-n, Vudu-n illetve Amazon-on.
Punk's Dead
SLC Punk 2
2015
Játékfilm
5.1/10 (IMDb)
Rendező:
James Merendino
Író:
James Merendino
Hossz:
75 perc
Nyelv:
Angol
Szereplők:
Ben Schnetzer, Hannah Marks, MGK, Devon Sawa, Michael Goorjian, Sarah Clarke
A Punk's Dead folytatás az 1999-es kultikus sikerhez, az SLC Punkhoz, egy újabb punk vadulás Utah hátországain keresztül. Ross, Penny és Crash, fiatal kívülállók különböző "törzsekből", útra kelnek egy hatalmas punk show végett.A 19 éves Ross szerelemgyermeke Trishnek és Heroin Bobnak, aki még Ross születése előtt meghalt. Kalandos útjuk alatt, egy egészséges adag drog, valamint alkohol és punk zene segítségével Ross széttépi sötét, gót kinézetét és magához öleli az életet. Anyja Trish, aki egyedül nevelte fel gyermekét steampunk boltjában, rájön, hogy fia bajban van. Összetoborozza Ross "nagybátyjait", Bob öreg SLC bandáját, hogy segítsenek megtalálni őt. Amikor mind összetalálkoznak a koncerten, rákényszerülnek arra, hogy foglalkozzanak a Bobbal való megoldatlan kapcsolataikkal.

Képgaléria

Előzetes

Hozzászólások

#3
2016. június 18., 18:20, szombat
Nem, sajnos nem elérhető. Most néztem.
#2
2016. április 20., 14:58, szerda
Válasz Feketehal (#1) üzenetére:
A film már elérhető az alábbi linken, magyar felirattal:

https://vimeo.com/ondemand/punksdead/160371316
#1
2016. április 3., 18:07, vasárnap
Mikor lesz elérhető a film magyar felirata?

Friss hírek

Interjú: John Lydon & PiL
Megérkezett a London Town előzetese!
Malcolm McLaren fia 5 millió font értékű punk-relikviát készül elégetni
Több mint nosztalgia: Don Letts a punk filmek jelentőségéről

Friss fórumhozzászólások

Oldallal kapcsolatos kérdések
Hibát találtam egy elkészült feliratban

Facebook

YouTube