"Az egésznek az az eszmeisége, hogy testedet, lelkedet beleadod, és megcsinálod a saját dolgodat."
- Sylvain Sylvain -
1983, Csehszlovákia. Az ország kommunista uralom alatt áll, a rendet a titkosrendőrség vigyázza. Néhány tizenéves, prágai fiatal azonban lázadozni kezd a szocialista értékrend ellen, a saját útjukat akarják járni – punkzenekart alakítanak.
A 15 éves, árva Corinne hamar híressé válik, amikor egy tévés riport közben mond fel a munkahelyén. A történtek után a lány a testvérével és unokatestvérével megalakítja a Stains nevű punkzenekart. A filmben a Sex Pistols két tagja Steve Jones és Paul Cook is szerepet kapott.
Punkok bandája egy konzervatív texasi városban, folyamatos harcban a rivális bandákkal, gyűlölet és bűn, végül az amerikai igazságszolgáltatás erkölcsi hozzáállásának megkérdőjelezése. Igaz történet alapján.
1978 Október 12, a new yorki rendőrség egy 20-éves lány holtestét találta egy hotelszoba fürdőszobájában. A lány, kinek neve Nancy Spungen a padlón hevert egy késszúrástól elvérezve. Nancy prostituált, néha sztriptíztáncosnő, heroin függő és egyben Sid Vicious a Sex Pistols basszusgitárosának barátnője volt.
A Sex Pistols híres 1978-as amerikai turnéjuk közben, Lech Kowalski filmrendező egy kézikamerával felszerelkezve követte a zenekart mind a 7 fellépésükre. A felvett anyagot összekeverte a közben Londonban szerveződő zenekarok próbáikkal, fellépéseikkel és gondolataikkal.
Straight To Hell
Egyenesen a pokolba
1986
Játékfilm
Rendező:
Alex Cox
Író:
Alex Cox, Dick Rude
Hossz:
86 perc
Nyelv:
Angol
Szereplők:
Sy Richardson, Joe Strummer, Dick Rude,
Norwood, Willy és Simms a három szerencsétlen bérgyilkos menekül a rendőrség elől, miután sikerült elszúrniuk egyik munkájukat. Az útra  magukkal viszik Norwood terhes feleséget, a nagyszájú Velmát is. Amíg a banda két tagja kirabol egy útba eső bankot, a harmadik feltankolja a kocsit. Diesellel - benzin helyett. Kicsivel később a kocsi lerobban a sivatag közepén, ahol a fiúk gyorsan elássák a szajrét, és elsétálnak a legközelebbi városba. Ez a város El Blanco, ahol a McMahon klón uralkodik, akik nem látják szivesen az idegeneket...
Az akciódús vígjáték főg- és mellékszerepeiben olyan hírességek tűnnek fel, mint Joe Strummer a Clashből, Courtney Love a Hole énekesnője és Kurt Cobain özvegye, Dennis Hopper, Grace Jones, Elvis Costello, Jim Jarmusch és a Pogues ír rockzenekar tagjai.

Előzetes

Hozzászólások


Dead Kennedys - Kill the Poor
Crass - Buy Now Pay As You Go
Crass – I Know There Is Love
Crass - It's The Greatest Working Class Rip Off
Crass - Have A Nice Day
Against Me! - Same old song
Anti Flag - The Press Corpse
Rancid - Fall Back Down
Sex Pistols - The Great Rock 'n' Roll Swindle
Anti Flag - Broken Bones

Friss hírek

PUNKFILMS - TOP 10
PIL a külföldi mozikban
Turn It Around - The Story of East Bay Punk
D.O.A. - Blu-ray megjelenés

Friss blogok

AZ UNDERGROUND HAZUGSÁG - JIM GOAD

Friss fórumhozzászólások

Magyar feliratot készítettem/találtam
Oldallal kapcsolatos kérdések
Hibát találtam egy elkészült feliratban

Facebook

YouTube