"Egyszer odajött hozzám egy srác és azt kérdezte, "Mi az a punk?". Erre én felrúgtam egy kukát és azt mondtam "Ez a Punk". Erre ő is felrúgott egy kukát és azt kérdezte: "Szóval ez a Punk!?"
Erre én: "Nem, ez csak divat."" - Billie Joe Armstrong -
1983, Csehszlovákia. Az ország kommunista uralom alatt áll, a rendet a titkosrendőrség vigyázza. Néhány tizenéves, prágai fiatal azonban lázadozni kezd a szocialista értékrend ellen, a saját útjukat akarják járni – punkzenekart alakítanak.
A 15 éves, árva Corinne hamar híressé válik, amikor egy tévés riport közben mond fel a munkahelyén. A történtek után a lány a testvérével és unokatestvérével megalakítja a Stains nevű punkzenekart. A filmben a Sex Pistols két tagja Steve Jones és Paul Cook is szerepet kapott.
Punkok bandája egy konzervatív texasi városban, folyamatos harcban a rivális bandákkal, gyűlölet és bűn, végül az amerikai igazságszolgáltatás erkölcsi hozzáállásának megkérdőjelezése. Igaz történet alapján.
1978 Október 12, a new yorki rendőrség egy 20-éves lány holtestét találta egy hotelszoba fürdőszobájában. A lány, kinek neve Nancy Spungen a padlón hevert egy késszúrástól elvérezve. Nancy prostituált, néha sztriptíztáncosnő, heroin függő és egyben Sid Vicious a Sex Pistols basszusgitárosának barátnője volt.
A Sex Pistols híres 1978-as amerikai turnéjuk közben, Lech Kowalski filmrendező egy kézikamerával felszerelkezve követte a zenekart mind a 7 fellépésükre. A felvett anyagot összekeverte a közben Londonban szerveződő zenekarok próbáikkal, fellépéseikkel és gondolataikkal.
Rock'n'roll... Of Corse!
2010
Dokumentumfilm
Rendező:
Stéphane Bébert, Lionel Guedj
Író:
Stéphane Bébert, Lionel Guedj
Hossz:
88 perc
Nyelv:
Angol
Szereplők:
Topper Headon, Henri Padovani, Sting, Mick Jones,
Some people's fates deserved to be known by everyone. Henry Padovani, this Young 24-year old Corsican, who arrived in London in December 1976, is one of them. Actor and witness of a period when the alternative and revolutionary trend, the punk movement, arose, this self-taught guitar player went through the 80's like a meteorite falling from nowhere. From The Police he founded with Stewart Copeland in January 77, until his reunion on stage thirty years later in front of 80,000 people, from The Clash to the Sex Pistols, from The Who to The Pretenders, from REM he signed up to Zucchero whom he managed, with everyone, Henry shared a little bit of their music and a lot of their lives. Going back to his London memories, camera in hand, a move guided by a series of improvised sequences, of interviews of some of these rock n roll heroes, and of those who were there, more anonymous but just as important, the story of an extraordinary man told in this film, faithful to his drive for freedom and spontaneity. A man for whom Rock n Roll has always been synonymous of friendship and solidarity. A man who dedicated and keeps on dedicating his life to music, and Rock'n'roll...Of Corse !

Előzetes

Hozzászólások


Dead Kennedys - Kill the Poor
Crass - Buy Now Pay As You Go
Crass – I Know There Is Love
Crass - It's The Greatest Working Class Rip Off
Crass - Have A Nice Day
Against Me! - Same old song
Anti Flag - The Press Corpse
Rancid - Fall Back Down
Sex Pistols - The Great Rock 'n' Roll Swindle
Anti Flag - Broken Bones

Friss hírek

PUNKFILMS - TOP 10
PIL a külföldi mozikban
Turn It Around - The Story of East Bay Punk
D.O.A. - Blu-ray megjelenés

Friss blogok

AZ UNDERGROUND HAZUGSÁG - JIM GOAD

Friss fórumhozzászólások

Magyar feliratot készítettem/találtam
Oldallal kapcsolatos kérdések
Hibát találtam egy elkészült feliratban

Facebook

YouTube