"Azok akik feszes spandex gatyákban ugrálnak ilyen hajjal és így tartják a gitárt... nem ők azok. Tudod... akiknek így áll a cigi a szájukban... Mert a korábbi rock utánzata nem teszi örök életűvé a rock and rollt."
- Elvis Costello -
Minden idõk egyik legfontosabb zenés filmje, a Sex Pistols fõszereplésével forgatott áldokumentumfilm a punk legenda legátütõbb pillanatait sűríti egybe a számító manager, Malcolm McLaren szemszögébõl bemutatva az eseményeket.
1978. október 12-én a rendőrség megtalálta Nancy Spungen élettelen testét egy szállodai szoba mosdója alatt. A nő ex-prostituált, sztriptíztáncosnő és drogfüggő volt, a Sex Pistols basszusgitárosának, Sid Viciousnak a barátnője.
A hamarosan érkező London Town című film Joe Strummer és egy Clash-rajongó srác találkozását meséli el, akinek ezután teljes fordulatot vesz az élete.
1984 nyara egy álmos kisvárosban, Schmalenstedtben a Balti-tenger mellett. Malte Ahrens 17 éves, és újabban Roddy Dangerbloodnak nevezi magát, mert felfedezte a punkzenét. Barátaival az erdőben ücsörög a tábortűznél, pogózik a falusi diszkóban, lányokról ábrándozik és verekszik a parasztfiúkkal. Aztán a haverokkal úgy döntenek, hogy alapítanak egy zenekart.
Az SLC Punk folytatása immáron elérhető digitális letöltés formájában iTunes-on, Vimeo-n, Vudu-n illetve Amazon-on.
London Town
2016
Játékfilm
6.4/10 (IMDb)
Rendező:
Derrick Borte
Író:
Matt Brown, Sonya Gildea
Hossz:
90 perc
Nyelv:
Angol
Szereplők:
Jonathan Rhys Meyers, Natascha McElhone, Dougray Scott, Daniel Huttlestone, Tom Hughes
A Thatcher-korabeli Anglia 1979 körül a sztrájkoló szakszervezetek és a magas infláció földje, ami még a 14 éves Shay életére is kihatással volt, ahogy egyszerre küzdött az iskolai zaklatásokkal és házimunkával, ami mind rá maradt, mikor az anyja elhagyta a családot. Mikor apját kórházba szállítják, Shay lesz a felelős a húgáért is, a vállára nehezedő terhek pedig tükrözik az egész ország kaotikus állapotát, ahogy a megváltás érzete is, amelyet az okoz, hogy láthatja élőben játszani a The Clash-t. A zenéjük, amely a szegénységet és az igazságtalanságokat fogalmazza meg, inspirálja Shay-t. Találkozik egy lánnyal, befesti a haját és áthágja a szabályokat, de mégis a jó szíve az, amely megnyeri számára a legegyedülállóbb nyereményt: magát Joe Strummert.
Feliratok
    •   London Town - Magyar felirat

Képgaléria

Előzetes

Hozzászólások

Friss hírek

Interjú: John Lydon & PiL
Megérkezett a London Town előzetese!
Malcolm McLaren fia 5 millió font értékű punk-relikviát készül elégetni
Több mint nosztalgia: Don Letts a punk filmek jelentőségéről

Friss fórumhozzászólások

Oldallal kapcsolatos kérdések
Hibát találtam egy elkészült feliratban

Facebook

YouTube