"- Mi a véleménye a mai punkról? - Ma már nincs ilyen. Ez a dolog valami ami a 70-es évekbe történt... történelem. Tovább kell lépni. Bárki aki ezt a dolgot imitálja a 90-es években egy idióta. A saját dolgodat kéne tenned és abbahagyni a nagyapád utánzását." - John Lydon -
1983, Csehszlovákia. Az ország kommunista uralom alatt áll, a rendet a titkosrendőrség vigyázza. Néhány tizenéves, prágai fiatal azonban lázadozni kezd a szocialista értékrend ellen, a saját útjukat akarják járni – punkzenekart alakítanak.
A 15 éves, árva Corinne hamar híressé válik, amikor egy tévés riport közben mond fel a munkahelyén. A történtek után a lány a testvérével és unokatestvérével megalakítja a Stains nevű punkzenekart. A filmben a Sex Pistols két tagja Steve Jones és Paul Cook is szerepet kapott.
Punkok bandája egy konzervatív texasi városban, folyamatos harcban a rivális bandákkal, gyűlölet és bűn, végül az amerikai igazságszolgáltatás erkölcsi hozzáállásának megkérdőjelezése. Igaz történet alapján.
1978 Október 12, a new yorki rendőrség egy 20-éves lány holtestét találta egy hotelszoba fürdőszobájában. A lány, kinek neve Nancy Spungen a padlón hevert egy késszúrástól elvérezve. Nancy prostituált, néha sztriptíztáncosnő, heroin függő és egyben Sid Vicious a Sex Pistols basszusgitárosának barátnője volt.
A Sex Pistols híres 1978-as amerikai turnéjuk közben, Lech Kowalski filmrendező egy kézikamerával felszerelkezve követte a zenekart mind a 7 fellépésükre. A felvett anyagot összekeverte a közben Londonban szerveződő zenekarok próbáikkal, fellépéseikkel és gondolataikkal.
Gimme Danger
2016
Dokumentumfilm
7.2/10 (IMDb)
Rendező:
Jim Jarmusch
Hossz:
108 perc
Nyelv:
Angol
Szereplők:
Iggy Pop, Ron Asheton, Scott Asheton, Danny Fields, James Williamson, Steve Mackay,
Kiemelkedve a michigani Ann Arborból, az ellenkulturális forradalom közepette a The Stooges erőteljes és agresszív rock n' roll stílusa mély nyomott hagyott a zenei világban a 60'as évek végén. Sokkolva a közönséget a rock, blues, R&B és szabad jazz keverékével a banda elültette a magjait annak, amit punknak vagy alternatív rocknak neveztek a következő évtizedekben. Jim Jarmusch új filmje, a Gimme Danger végigköveti a The Stoogesnak, az egyik legnagyobb rock n' roll bandának a történetét. A film bemutatja a Stooges környezetét, amiből kiemelkedett zeneileg, kulturálisan, politikailag, történetileg és összeköti azokat kalandjaikkal és szerencsétlenségeikkel, miközben feltérképezi ihletőiket és az okokat a kezdeti üzleti kihívások mögött, valamint nem múló örökségüket.
Feliratok
    •   Gimme Danger - Magyar felirat

Előzetes

Hozzászólások


Dead Kennedys - Kill the Poor
Crass - Buy Now Pay As You Go
Crass – I Know There Is Love
Crass - It's The Greatest Working Class Rip Off
Crass - Have A Nice Day
Against Me! - Same old song
Anti Flag - The Press Corpse
Rancid - Fall Back Down
Sex Pistols - The Great Rock 'n' Roll Swindle
Anti Flag - Broken Bones

Friss hírek

PUNKFILMS - TOP 10
PIL a külföldi mozikban
Turn It Around - The Story of East Bay Punk
D.O.A. - Blu-ray megjelenés

Friss blogok

AZ UNDERGROUND HAZUGSÁG - JIM GOAD

Friss fórumhozzászólások

Magyar feliratot készítettem/találtam
Oldallal kapcsolatos kérdések
Hibát találtam egy elkészült feliratban

Facebook

YouTube