"Egyszer odajött hozzám egy srác és azt kérdezte, "Mi az a punk?". Erre én felrúgtam egy kukát és azt mondtam "Ez a Punk". Erre ő is felrúgott egy kukát és azt kérdezte: "Szóval ez a Punk!?"
Erre én: "Nem, ez csak divat."" - Billie Joe Armstrong -
1983, Csehszlovákia. Az ország kommunista uralom alatt áll, a rendet a titkosrendőrség vigyázza. Néhány tizenéves, prágai fiatal azonban lázadozni kezd a szocialista értékrend ellen, a saját útjukat akarják járni – punkzenekart alakítanak.
A 15 éves, árva Corinne hamar híressé válik, amikor egy tévés riport közben mond fel a munkahelyén. A történtek után a lány a testvérével és unokatestvérével megalakítja a Stains nevű punkzenekart. A filmben a Sex Pistols két tagja Steve Jones és Paul Cook is szerepet kapott.
Punkok bandája egy konzervatív texasi városban, folyamatos harcban a rivális bandákkal, gyűlölet és bűn, végül az amerikai igazságszolgáltatás erkölcsi hozzáállásának megkérdőjelezése. Igaz történet alapján.
1978 Október 12, a new yorki rendőrség egy 20-éves lány holtestét találta egy hotelszoba fürdőszobájában. A lány, kinek neve Nancy Spungen a padlón hevert egy késszúrástól elvérezve. Nancy prostituált, néha sztriptíztáncosnő, heroin függő és egyben Sid Vicious a Sex Pistols basszusgitárosának barátnője volt.
A Sex Pistols híres 1978-as amerikai turnéjuk közben, Lech Kowalski filmrendező egy kézikamerával felszerelkezve követte a zenekart mind a 7 fellépésükre. A felvett anyagot összekeverte a közben Londonban szerveződő zenekarok próbáikkal, fellépéseikkel és gondolataikkal.
Viva Joe Strummer - The Clash and Beyond
Viva Joe Strummer - A Clash és ami azon túl van
2005
Dokumentumfilm
7.3/10 (IMDb)
Rendező:
Mike Parkinson
Író:
Mike Parkinson
Hossz:
60 perc
Nyelv:
Angol, UK
Szereplők:
Joe Strummer, Mick Jones , Glen Matlock, Johnny Green, Topper Headon
Joe Strummer, a hetvenes évek legendás punkbandája, a Clash frontemberének 2002 decemberében bekövetkezett hirtelen halála a rockvilág egyik rendkívüli tehetségének elvesztését jelentette. Íme a világ egyik legnagyobb rock-frontemberének hiteles története koncertfelvételekkel, a Clash egykori tagjaival, Mick Jonesszal és Topper Headonnel, a Mescaleros tagjával, Tymon Dogg-gal és az ex-Sex Pistolos Glen Matlockkal, valamint a turnékon közreműködő közeli barátokkal és rajongókkal készült interjúkkal. Az elhangzó, felvillanyozó hatású számokkal, amilyen például a London Calling, a White Riot és az English Civil War, a film végigköveti Joe karrierjét a korai kezdetektől, amikor a londoni squat-banda, a 101-esek tagja volt, a Clash virágkorán keresztül saját kilencvenes évekbeli bandájáig, a Mescalerosig.

Képgaléria

Előzetes

Hozzászólások


Dead Kennedys - Kill the Poor
Crass - Buy Now Pay As You Go
Crass – I Know There Is Love
Crass - It's The Greatest Working Class Rip Off
Crass - Have A Nice Day
Against Me! - Same old song
Anti Flag - The Press Corpse
Rancid - Fall Back Down
Sex Pistols - The Great Rock 'n' Roll Swindle
Anti Flag - Broken Bones

Friss hírek

PUNKFILMS - TOP 10
PIL a külföldi mozikban
Turn It Around - The Story of East Bay Punk
D.O.A. - Blu-ray megjelenés

Friss blogok

AZ UNDERGROUND HAZUGSÁG - JIM GOAD

Friss fórumhozzászólások

Magyar feliratot készítettem/találtam
Oldallal kapcsolatos kérdések
Hibát találtam egy elkészült feliratban

Facebook

YouTube