"Az egésznek az az eszmeisége, hogy testedet, lelkedet beleadod, és megcsinálod a saját dolgodat."
- Sylvain Sylvain -
1983, Csehszlovákia. Az ország kommunista uralom alatt áll, a rendet a titkosrendőrség vigyázza. Néhány tizenéves, prágai fiatal azonban lázadozni kezd a szocialista értékrend ellen, a saját útjukat akarják járni – punkzenekart alakítanak.
A 15 éves, árva Corinne hamar híressé válik, amikor egy tévés riport közben mond fel a munkahelyén. A történtek után a lány a testvérével és unokatestvérével megalakítja a Stains nevű punkzenekart. A filmben a Sex Pistols két tagja Steve Jones és Paul Cook is szerepet kapott.
Punkok bandája egy konzervatív texasi városban, folyamatos harcban a rivális bandákkal, gyűlölet és bűn, végül az amerikai igazságszolgáltatás erkölcsi hozzáállásának megkérdőjelezése. Igaz történet alapján.
1978 Október 12, a new yorki rendőrség egy 20-éves lány holtestét találta egy hotelszoba fürdőszobájában. A lány, kinek neve Nancy Spungen a padlón hevert egy késszúrástól elvérezve. Nancy prostituált, néha sztriptíztáncosnő, heroin függő és egyben Sid Vicious a Sex Pistols basszusgitárosának barátnője volt.
A Sex Pistols híres 1978-as amerikai turnéjuk közben, Lech Kowalski filmrendező egy kézikamerával felszerelkezve követte a zenekart mind a 7 fellépésükre. A felvett anyagot összekeverte a közben Londonban szerveződő zenekarok próbáikkal, fellépéseikkel és gondolataikkal.
Punk: Attitude
2005
Dokumentumfilm
7.6/10 (IMDb)
Rendező:
Don Letts
Író:
Don Letts
Hossz:
90 perc
Nyelv:
Angol
Szereplők:
Jello Biafra, Chrissie Hynde, Jim Jarmusch, Mick Jones, Glen Matlock
A Punk: Attitűd megmutatja a változást, amivel a klasszikus kamaszlázadás a kor zenei és szociális környezetében punk mozgalommá érett, és azt a hatást, amit a függetlenség és a csináld-magad filozófia elegyéből összeálló identitás továbbra is gyakorol a fiatal körében népszerű kulturális áramlatokra. A szereplők között nagy számban megfordulnak a populáris kultúra egykori és mai alakjai. A friss interjúkból és a ritka, archív felvételekből összeálló Punk: Attitűd eredeti módon közelíti meg tárgyát.

"Utólag beláthatjuk, hogy ez az ellenkultúra mozgalmának a mai napig része. Ebben a szellemben készítettem ezt a filmet is. Nem nosztalgikus visszatekintésnek szánom. Ha egyszer megtörtént, bármikor újra megtörténhet."  (Don Letts)
Feliratok
    •   Punk: Attitude - Magyar felirat

Képgaléria

Előzetes

Hozzászólások


Dead Kennedys - Kill the Poor
Crass - Buy Now Pay As You Go
Crass – I Know There Is Love
Crass - It's The Greatest Working Class Rip Off
Crass - Have A Nice Day
Against Me! - Same old song
Anti Flag - The Press Corpse
Rancid - Fall Back Down
Sex Pistols - The Great Rock 'n' Roll Swindle
Anti Flag - Broken Bones

Friss hírek

PUNKFILMS - TOP 10
PIL a külföldi mozikban
Turn It Around - The Story of East Bay Punk
D.O.A. - Blu-ray megjelenés

Friss blogok

AZ UNDERGROUND HAZUGSÁG - JIM GOAD

Friss fórumhozzászólások

Magyar feliratot készítettem/találtam
Oldallal kapcsolatos kérdések
Hibát találtam egy elkészült feliratban

Facebook

YouTube