"Azok akik feszes spandex gatyákban ugrálnak ilyen hajjal és így tartják a gitárt... nem ők azok. Tudod... akiknek így áll a cigi a szájukban... Mert a korábbi rock utánzata nem teszi örök életűvé a rock and rollt."
- Elvis Costello -
1983, Csehszlovákia. Az ország kommunista uralom alatt áll, a rendet a titkosrendőrség vigyázza. Néhány tizenéves, prágai fiatal azonban lázadozni kezd a szocialista értékrend ellen, a saját útjukat akarják járni – punkzenekart alakítanak.
A 15 éves, árva Corinne hamar híressé válik, amikor egy tévés riport közben mond fel a munkahelyén. A történtek után a lány a testvérével és unokatestvérével megalakítja a Stains nevű punkzenekart. A filmben a Sex Pistols két tagja Steve Jones és Paul Cook is szerepet kapott.
Punkok bandája egy konzervatív texasi városban, folyamatos harcban a rivális bandákkal, gyűlölet és bűn, végül az amerikai igazságszolgáltatás erkölcsi hozzáállásának megkérdőjelezése. Igaz történet alapján.
1978 Október 12, a new yorki rendőrség egy 20-éves lány holtestét találta egy hotelszoba fürdőszobájában. A lány, kinek neve Nancy Spungen a padlón hevert egy késszúrástól elvérezve. Nancy prostituált, néha sztriptíztáncosnő, heroin függő és egyben Sid Vicious a Sex Pistols basszusgitárosának barátnője volt.
A Sex Pistols híres 1978-as amerikai turnéjuk közben, Lech Kowalski filmrendező egy kézikamerával felszerelkezve követte a zenekart mind a 7 fellépésükre. A felvett anyagot összekeverte a közben Londonban szerveződő zenekarok próbáikkal, fellépéseikkel és gondolataikkal.
Brothers of the Head
Fejtestvérek
2005
Játékfilm
6.5/10 (IMDb)
Rendező:
Keith Fulton, Louis Pepe
Író:
Tony Grisoni
Hossz:
90 perc
Nyelv:
Angol, UK
Szereplők:
Luke Treadaway, Harry Treadaway, Tania Emery, Sean Harris, Bryan Dick
A nehezen meghatározható mufajú Fejtestvérek rázós utazásra invitál a hetvenes évekbeli angol rockzene szikrázóan fényes világába. Nem igazi áldokumentumfilm és nem spontán turnéfilm - bár érintőlegesen mindkét műfajhoz kapcsolódik -, leginkább alternatív horrorként lehetne meghatározni, amely tobzódik a lelki traumák jellegzetes fizikai megnyilvánulásait bemutató képsorokban. Mindez nem meglepő, ha azt nézzük, a film Brian Aldiss sci-fi guru regénye alapján készült. Emellett az is biztos, hogy ennek a filmnek a kísérőzenéje a legdögösebb a közelmúlt filmjei közül: a Kispofák-stílusú klasszikus rock és a korai, hiper-dühös angol punk súlyos keveréke.
Feliratok
    •   Brothers of the Head - Magyar felirat

Képgaléria

Előzetes

Hozzászólások


Dead Kennedys - Kill the Poor
Crass - Buy Now Pay As You Go
Crass – I Know There Is Love
Crass - It's The Greatest Working Class Rip Off
Crass - Have A Nice Day
Against Me! - Same old song
Anti Flag - The Press Corpse
Rancid - Fall Back Down
Sex Pistols - The Great Rock 'n' Roll Swindle
Anti Flag - Broken Bones

Friss hírek

PUNKFILMS - TOP 10
PIL a külföldi mozikban
Turn It Around - The Story of East Bay Punk
D.O.A. - Blu-ray megjelenés

Friss blogok

AZ UNDERGROUND HAZUGSÁG - JIM GOAD

Friss fórumhozzászólások

Magyar feliratot készítettem/találtam
Oldallal kapcsolatos kérdések
Hibát találtam egy elkészült feliratban

Facebook

YouTube