"Eljöttetek megnézni a Sex Pistolst, mi? Mi olyat mondhatnak ők amit magatoktól nem tudtok?"
- 1978 - Penelope Houston
1983, Csehszlovákia. Az ország kommunista uralom alatt áll, a rendet a titkosrendőrség vigyázza. Néhány tizenéves, prágai fiatal azonban lázadozni kezd a szocialista értékrend ellen, a saját útjukat akarják járni – punkzenekart alakítanak.
A 15 éves, árva Corinne hamar híressé válik, amikor egy tévés riport közben mond fel a munkahelyén. A történtek után a lány a testvérével és unokatestvérével megalakítja a Stains nevű punkzenekart. A filmben a Sex Pistols két tagja Steve Jones és Paul Cook is szerepet kapott.
Punkok bandája egy konzervatív texasi városban, folyamatos harcban a rivális bandákkal, gyűlölet és bűn, végül az amerikai igazságszolgáltatás erkölcsi hozzáállásának megkérdőjelezése. Igaz történet alapján.
1978 Október 12, a new yorki rendőrség egy 20-éves lány holtestét találta egy hotelszoba fürdőszobájában. A lány, kinek neve Nancy Spungen a padlón hevert egy késszúrástól elvérezve. Nancy prostituált, néha sztriptíztáncosnő, heroin függő és egyben Sid Vicious a Sex Pistols basszusgitárosának barátnője volt.
A Sex Pistols híres 1978-as amerikai turnéjuk közben, Lech Kowalski filmrendező egy kézikamerával felszerelkezve követte a zenekart mind a 7 fellépésükre. A felvett anyagot összekeverte a közben Londonban szerveződő zenekarok próbáikkal, fellépéseikkel és gondolataikkal.
Beijing Bubbles
Pekingi punkok
2006
Dokumentumfilm
5.9/10 (IMDb)
Rendező:
George Lindt, Susanne Messmer
Író:
George Lindt, Susanne Messmer
Hossz:
52 perc
Nyelv:
Angol
Szereplők:
Joyside, Hang On The Box, Sha Zi, New Pants, T9
A dokumentumfilm a kínai főváros punk- és rock-világáról ad képet, öt különböző zenekaron keresztül. Ezek a zenészek furcsa álomvilágban, maguk teremtette marginalitásban élnek, megszállottan. Életmódjuk és zenéjük reakció az országban uralkodó lázra, mely a társadalmi előbbrejutást és az anyagi felhalmozást mindenek fölé helyezi. A nyugati megfigyelő számára megkapóan hiteles, humoros és megható személyes történetek szereplői ellenállnak a nyomásnak, hogy megalkudjanak és a fogyasztói társadalom termékei és vásárlói legyenek. A film egy ritkán látható és Kínában kevéssé elismert szubkultúrába nyújt bepillantást, valamint a szereplők mindennapos küzdelmeibe, társadalmi, kulturális, politikai összefüggésbe is helyezve azokat. A Pekingi buborékok a nemzetközi filmfesztiválok közönségének nagy kedvence, Németországban dupla DVD-n, könyvvel együtt is megjelent.

Képgaléria

Előzetes

Hozzászólások


Dead Kennedys - Kill the Poor
Crass - Buy Now Pay As You Go
Crass – I Know There Is Love
Crass - It's The Greatest Working Class Rip Off
Crass - Have A Nice Day
Against Me! - Same old song
Anti Flag - The Press Corpse
Rancid - Fall Back Down
Sex Pistols - The Great Rock 'n' Roll Swindle
Anti Flag - Broken Bones

Friss hírek

PUNKFILMS - TOP 10
PIL a külföldi mozikban
Turn It Around - The Story of East Bay Punk
D.O.A. - Blu-ray megjelenés

Friss blogok

AZ UNDERGROUND HAZUGSÁG - JIM GOAD

Friss fórumhozzászólások

Magyar feliratot készítettem/találtam
Oldallal kapcsolatos kérdések
Hibát találtam egy elkészült feliratban

Facebook

YouTube