"Megkérdőjelezni mindent, számomra ez a punk rock."
- Henry Rollins -
1983, Csehszlovákia. Az ország kommunista uralom alatt áll, a rendet a titkosrendőrség vigyázza. Néhány tizenéves, prágai fiatal azonban lázadozni kezd a szocialista értékrend ellen, a saját útjukat akarják járni – punkzenekart alakítanak.
A 15 éves, árva Corinne hamar híressé válik, amikor egy tévés riport közben mond fel a munkahelyén. A történtek után a lány a testvérével és unokatestvérével megalakítja a Stains nevű punkzenekart. A filmben a Sex Pistols két tagja Steve Jones és Paul Cook is szerepet kapott.
Punkok bandája egy konzervatív texasi városban, folyamatos harcban a rivális bandákkal, gyűlölet és bűn, végül az amerikai igazságszolgáltatás erkölcsi hozzáállásának megkérdőjelezése. Igaz történet alapján.
1978 Október 12, a new yorki rendőrség egy 20-éves lány holtestét találta egy hotelszoba fürdőszobájában. A lány, kinek neve Nancy Spungen a padlón hevert egy késszúrástól elvérezve. Nancy prostituált, néha sztriptíztáncosnő, heroin függő és egyben Sid Vicious a Sex Pistols basszusgitárosának barátnője volt.
A Sex Pistols híres 1978-as amerikai turnéjuk közben, Lech Kowalski filmrendező egy kézikamerával felszerelkezve követte a zenekart mind a 7 fellépésükre. A felvett anyagot összekeverte a közben Londonban szerveződő zenekarok próbáikkal, fellépéseikkel és gondolataikkal.
Class of 1984
Az 1984-es évfolyam
1982
Játékfilm
6.6/10 (IMDb)
Rendező:
Mark L. Lester
Író:
Tom Holland
Hossz:
98 perc
Nyelv:
Angol, USA
Szereplők:
Perry King, Merrie Lynn Ross, Timothy Van Patten
Egy nagyvárosi középiskolába új zenetanár érkezik. A lelkes nevelő még nem tudja, hogy mire vállalkozott. A diákok egy csoportja ugyanis ellenségként tekint a felnőtt társadalomra, a tanulást nyűgnek tartja és megtagadja, miközben a törvények kiskapuit kihasználva, társaikat megfélemlítve igyekeznek minél több pénzre szert tenni. Legjobban a drogárusítás jövedelmez. A frissen érkezett pedagógus viszont komolyan veszi a munkáját és az a célja, hogy megállítsa a bűnbandát. Ők viszont gátlástalanok, hiszen úgy hiszik, övék a jövő, nincs mitől tartaniuk. A kezdeti ellentét fokozatosan igazi, könyörtelen harccá válik...

Ijesztő látomás a jövőről, egyúttal a válsággal küzdő 1980-as évek baljós látlete. Néha humoros, helyenként durva, közönséges és véres - amilyen maga az élet. A mozi a korszak néhány jellemző, kiválóan megírt karakterét vonultatja fel. Pont ezért tudott kisebb kult darabbá lenni, annak ellenére, hogy fölöttébb szegényes költségvetéssel készült. De a rendező és a színészek egyaránt komolyan vették a dolgukat, tehetség dolgában nem álltak rosszul, így ha nem is hibátlan, de azért figyelemre méltó alkotás lett a végeredmény. Az üzenete máig érvényes az ifjak és a felnőttek világára egyaránt: felelősek vagyunk a tetteinkért és az, hogy milyen világban kell élnünk, rajtunk múlik.
Feliratok
    •   Class of 1984 - Magyar felirat

Képgaléria

Előzetes

Hozzászólások


Dead Kennedys - Kill the Poor
Crass - Buy Now Pay As You Go
Crass – I Know There Is Love
Crass - It's The Greatest Working Class Rip Off
Crass - Have A Nice Day
Against Me! - Same old song
Anti Flag - The Press Corpse
Rancid - Fall Back Down
Sex Pistols - The Great Rock 'n' Roll Swindle
Anti Flag - Broken Bones

Friss hírek

PUNKFILMS - TOP 10
PIL a külföldi mozikban
Turn It Around - The Story of East Bay Punk
D.O.A. - Blu-ray megjelenés

Friss blogok

AZ UNDERGROUND HAZUGSÁG - JIM GOAD

Friss fórumhozzászólások

Magyar feliratot készítettem/találtam
Oldallal kapcsolatos kérdések
Hibát találtam egy elkészült feliratban

Facebook

YouTube