"A punk rock csak egy másik szó a szabadságra."
- Patti Smith -
1983, Csehszlovákia. Az ország kommunista uralom alatt áll, a rendet a titkosrendőrség vigyázza. Néhány tizenéves, prágai fiatal azonban lázadozni kezd a szocialista értékrend ellen, a saját útjukat akarják járni – punkzenekart alakítanak.
A 15 éves, árva Corinne hamar híressé válik, amikor egy tévés riport közben mond fel a munkahelyén. A történtek után a lány a testvérével és unokatestvérével megalakítja a Stains nevű punkzenekart. A filmben a Sex Pistols két tagja Steve Jones és Paul Cook is szerepet kapott.
Punkok bandája egy konzervatív texasi városban, folyamatos harcban a rivális bandákkal, gyűlölet és bűn, végül az amerikai igazságszolgáltatás erkölcsi hozzáállásának megkérdőjelezése. Igaz történet alapján.
1978 Október 12, a new yorki rendőrség egy 20-éves lány holtestét találta egy hotelszoba fürdőszobájában. A lány, kinek neve Nancy Spungen a padlón hevert egy késszúrástól elvérezve. Nancy prostituált, néha sztriptíztáncosnő, heroin függő és egyben Sid Vicious a Sex Pistols basszusgitárosának barátnője volt.
A Sex Pistols híres 1978-as amerikai turnéjuk közben, Lech Kowalski filmrendező egy kézikamerával felszerelkezve követte a zenekart mind a 7 fellépésükre. A felvett anyagot összekeverte a közben Londonban szerveződő zenekarok próbáikkal, fellépéseikkel és gondolataikkal.
Outsider
1997
Játékfilm
8.1/10 (IMDb)
Rendező:
Andrej Kosak
Író:
Andrej Kosak
Hossz:
104 perc
Nyelv:
Szlovén
Szereplők:
Demeter Bitenc, Miranda Caharija, Nina Ivanic
Jugoszlávia, röviddel Tito halála előtt. A tizenhét éves Sead, egy katonatiszt fia, "új fiú" egy ljubljanai gimnáziumban. Osztálytársai számára ő csak a "boszniai", olyasvalaki, akivel szóba sem állnak, akiből állandóan gúnyt űznek a többiek. Egyetlen barátja Bomber, a lázadó kívülálló, egy punk-csoport vezére. Mindketten perifériára sodródnak különféleképpen. A kettejük között lappangó ellentét súlyos konfliktushoz vezet. Sead a hetvenes évek végén a Jugoszláviát bebarangoló egyik punk-együttes énekese lesz. A film bemutatja a fiatalok politikai szocializációjának folyamatát a hetvenes-nyolcvanas években, a punk és rock-zene szerepét, az állandó válságot, az önpusztító hisztériát, amely mind hozzájárult Jugoszlávia széteséséhez.
Feliratok
    •   Outsider - Magyar felirat

Képgaléria

Előzetes

Hozzászólások


Dead Kennedys - Kill the Poor
Crass - Buy Now Pay As You Go
Crass – I Know There Is Love
Crass - It's The Greatest Working Class Rip Off
Crass - Have A Nice Day
Against Me! - Same old song
Anti Flag - The Press Corpse
Rancid - Fall Back Down
Sex Pistols - The Great Rock 'n' Roll Swindle
Anti Flag - Broken Bones

Friss hírek

PUNKFILMS - TOP 10
PIL a külföldi mozikban
Turn It Around - The Story of East Bay Punk
D.O.A. - Blu-ray megjelenés

Friss blogok

AZ UNDERGROUND HAZUGSÁG - JIM GOAD

Friss fórumhozzászólások

Magyar feliratot készítettem/találtam
Oldallal kapcsolatos kérdések
Hibát találtam egy elkészült feliratban

Facebook

YouTube