"A punk rock csak egy másik szó a szabadságra."
- Patti Smith -
1983, Csehszlovákia. Az ország kommunista uralom alatt áll, a rendet a titkosrendőrség vigyázza. Néhány tizenéves, prágai fiatal azonban lázadozni kezd a szocialista értékrend ellen, a saját útjukat akarják járni – punkzenekart alakítanak.
A 15 éves, árva Corinne hamar híressé válik, amikor egy tévés riport közben mond fel a munkahelyén. A történtek után a lány a testvérével és unokatestvérével megalakítja a Stains nevű punkzenekart. A filmben a Sex Pistols két tagja Steve Jones és Paul Cook is szerepet kapott.
Punkok bandája egy konzervatív texasi városban, folyamatos harcban a rivális bandákkal, gyűlölet és bűn, végül az amerikai igazságszolgáltatás erkölcsi hozzáállásának megkérdőjelezése. Igaz történet alapján.
1978 Október 12, a new yorki rendőrség egy 20-éves lány holtestét találta egy hotelszoba fürdőszobájában. A lány, kinek neve Nancy Spungen a padlón hevert egy késszúrástól elvérezve. Nancy prostituált, néha sztriptíztáncosnő, heroin függő és egyben Sid Vicious a Sex Pistols basszusgitárosának barátnője volt.
A Sex Pistols híres 1978-as amerikai turnéjuk közben, Lech Kowalski filmrendező egy kézikamerával felszerelkezve követte a zenekart mind a 7 fellépésükre. A felvett anyagot összekeverte a közben Londonban szerveződő zenekarok próbáikkal, fellépéseikkel és gondolataikkal.
Clockwork Orange County
The Rise of the West Coast Punk Rock!
2010
Dokumentumfilm
7.3/10 (IMDb)
Rendező:
Jonathan W.C. Mills
Hossz:
92 perc
Nyelv:
Angol, USA
Szereplők:
Rikk Agnew, Tony Alva, Jello Biafra
Many objected to leather-jacket, spike-hair kids with tattoos. But, that did not dissuade a generation... No one realized that a little club in Costa Mesa, CA would end up spawning a multi-billion dollar youth culture that still endures today! It was the Cuckoos Nest of the late 70s and early 80s. With archival, unseen and new footage, the filmmakers compiled an intimate story about the beginning of a movement, a place of refuge for a youth culture, a fearful establishment and a police force that didnt understand what was happening. Watch interviews with Nest owner, Jerry Roach and legendary entertainers like: Rick Agnew, Tony Alva, Duane Peters, Steve Soto, Jello Biafra, Tony Cadena, Jack Grisham, Chuck Dukowski and Joe Escalante. Enjoy show clips of Iggy Pop, The Ramones, The Dead Kennedys, David Johansen and the New York Dolls. Meet the real Pat Brown immortalized by the Vandals. Watch groups like TSOL, The Adolescents, Black Flag and the Circle Jerks.

Képgaléria

Előzetes

Hozzászólások


Dead Kennedys - Kill the Poor
Crass - Buy Now Pay As You Go
Crass – I Know There Is Love
Crass - It's The Greatest Working Class Rip Off
Crass - Have A Nice Day
Against Me! - Same old song
Anti Flag - The Press Corpse
Rancid - Fall Back Down
Sex Pistols - The Great Rock 'n' Roll Swindle
Anti Flag - Broken Bones

Friss hírek

PUNKFILMS - TOP 10
PIL a külföldi mozikban
Turn It Around - The Story of East Bay Punk
D.O.A. - Blu-ray megjelenés

Friss blogok

AZ UNDERGROUND HAZUGSÁG - JIM GOAD

Friss fórumhozzászólások

Magyar feliratot készítettem/találtam
Oldallal kapcsolatos kérdések
Hibát találtam egy elkészült feliratban

Facebook

YouTube