"Nehéz elképzelni azt az elemi hatást, amit a punk rock megjelenése jelentett a késői 1970-es években. Nagyon szeretnék még egy ilyen változást megélni, de nem hiszem, hogy lesz még valaha ilyen."
- Penelope Spheeris -
1983, Csehszlovákia. Az ország kommunista uralom alatt áll, a rendet a titkosrendőrség vigyázza. Néhány tizenéves, prágai fiatal azonban lázadozni kezd a szocialista értékrend ellen, a saját útjukat akarják járni – punkzenekart alakítanak.
A 15 éves, árva Corinne hamar híressé válik, amikor egy tévés riport közben mond fel a munkahelyén. A történtek után a lány a testvérével és unokatestvérével megalakítja a Stains nevű punkzenekart. A filmben a Sex Pistols két tagja Steve Jones és Paul Cook is szerepet kapott.
Punkok bandája egy konzervatív texasi városban, folyamatos harcban a rivális bandákkal, gyűlölet és bűn, végül az amerikai igazságszolgáltatás erkölcsi hozzáállásának megkérdőjelezése. Igaz történet alapján.
1978 Október 12, a new yorki rendőrség egy 20-éves lány holtestét találta egy hotelszoba fürdőszobájában. A lány, kinek neve Nancy Spungen a padlón hevert egy késszúrástól elvérezve. Nancy prostituált, néha sztriptíztáncosnő, heroin függő és egyben Sid Vicious a Sex Pistols basszusgitárosának barátnője volt.
A Sex Pistols híres 1978-as amerikai turnéjuk közben, Lech Kowalski filmrendező egy kézikamerával felszerelkezve követte a zenekart mind a 7 fellépésükre. A felvett anyagot összekeverte a közben Londonban szerveződő zenekarok próbáikkal, fellépéseikkel és gondolataikkal.
There Is No Authority But Yourself
2006
Dokumentumfilm
7.3/10 (IMDb)
Rendező:
Alexander Oey
Író:
Alexander Oey
Hossz:
70 perc
Nyelv:
Angol, UK
Szereplők:
Steve Ignorant, Eve Libertine, Penny Rimbaud, Gee Vaucher, Graham Burnett
A Crass együttes a punk egyik legnagyobb hatású formációja volt, melynek zenészei végig igyekeztek fenntartani a mozgalom társadalom politikai jellegét. 2006-ban dokumentumfilm készült róluk, melyben Steve Ignorant, Penny Rimbaud és Gee Vaucher nyilatkoznak az egykori motivációjukról és a forgatáskor aktuális ügyeikről. A néző betekintést nyerhet a Crass gondolkodásmódjába, társadalmi hátterükbe, a megalakulásuk és alkotásmódjuk részleteibe. Máig őrzik azt a világszemléletet, ami a fontossá tette őket, de nem titkolják a kételyeiket vagy a kudarcaikat sem. A szakítás okairól, a világ jelenlegi állapotáról és a személyes gondjaikról ugyancsak őszintén beszélnek, hűen önmagukhoz. Mindezekhez a legfontosabb dalok részletei adják a zenei aláfestést. A rajongók éppúgy találhatnak érdekes és gondolatébresztő részleteket a bő egy órában, mint azok, akik csak most ismerkednének meg velük, mert a Crass egykori tagjai ugyan megőszültek, de gondolkodásuk nem szűkült be.
Feliratok
    •   There Is No Authority But Yourself - Magyar felirat

Képgaléria

Előzetes

Hozzászólások


Dead Kennedys - Kill the Poor
Crass - Buy Now Pay As You Go
Crass – I Know There Is Love
Crass - It's The Greatest Working Class Rip Off
Crass - Have A Nice Day
Against Me! - Same old song
Anti Flag - The Press Corpse
Rancid - Fall Back Down
Sex Pistols - The Great Rock 'n' Roll Swindle
Anti Flag - Broken Bones

Friss hírek

PUNKFILMS - TOP 10
PIL a külföldi mozikban
Turn It Around - The Story of East Bay Punk
D.O.A. - Blu-ray megjelenés

Friss blogok

AZ UNDERGROUND HAZUGSÁG - JIM GOAD

Friss fórumhozzászólások

Magyar feliratot készítettem/találtam
Oldallal kapcsolatos kérdések
Hibát találtam egy elkészült feliratban

Facebook

YouTube