"Szerintem a punk rock, legalábbis nekem, egy nagy középső ujj ennek az egész adottság dolognak."
- Mike Watt -
1983, Csehszlovákia. Az ország kommunista uralom alatt áll, a rendet a titkosrendőrség vigyázza. Néhány tizenéves, prágai fiatal azonban lázadozni kezd a szocialista értékrend ellen, a saját útjukat akarják járni – punkzenekart alakítanak.
A 15 éves, árva Corinne hamar híressé válik, amikor egy tévés riport közben mond fel a munkahelyén. A történtek után a lány a testvérével és unokatestvérével megalakítja a Stains nevű punkzenekart. A filmben a Sex Pistols két tagja Steve Jones és Paul Cook is szerepet kapott.
Punkok bandája egy konzervatív texasi városban, folyamatos harcban a rivális bandákkal, gyűlölet és bűn, végül az amerikai igazságszolgáltatás erkölcsi hozzáállásának megkérdőjelezése. Igaz történet alapján.
1978 Október 12, a new yorki rendőrség egy 20-éves lány holtestét találta egy hotelszoba fürdőszobájában. A lány, kinek neve Nancy Spungen a padlón hevert egy késszúrástól elvérezve. Nancy prostituált, néha sztriptíztáncosnő, heroin függő és egyben Sid Vicious a Sex Pistols basszusgitárosának barátnője volt.
A Sex Pistols híres 1978-as amerikai turnéjuk közben, Lech Kowalski filmrendező egy kézikamerával felszerelkezve követte a zenekart mind a 7 fellépésükre. A felvett anyagot összekeverte a közben Londonban szerveződő zenekarok próbáikkal, fellépéseikkel és gondolataikkal.
Punk a platón
Get in the Van
Kiadás éve: 2008
Kiadó:
Cartaphilus Könyvkiadó
Író:
Henry Rollins
Nyelv:
Magyar
Oldalak száma:
304 oldal
HENRY ROLLINS a ’80-as évek elején egy meghatározó amerikai punkzenekarban, a Black Flagben kezdte pályafutását. (Pontosabban egy Häagen-Dazs fagylaltozóban, de ez most mindegy.) Rollins mára egyszemélyes birodalom. Amellett, hogy az elmúlt húsz évben tucatnyi lemezt jelentetett meg állandóan megújuló zenekarával, a Rollins Banddel, saját, egyszemélyes spoken word előadásaival is járja a világot. Filmekben szerepelt, könyvkiadót alapított, számtalan könyvet írt, ma pedig televíziós és rádiós műsora is van.

A Punk a platón brutális és brutálisan őszinte, olykor megrázóan zavaró képi és verbális hatásokkal élő napló a BLACK FLAG zenekar „fénykoráról”. Az 1981-1986-os időszakot átfogó könyv több mint egyszerű beszámoló egy zenekar életéről. A vég nélküli ki- és bepakolások, utazások, küzdelmek, megaláztatások, rendőri és rajongói brutalitások elsorolása mellett a Punk a platón korrajz is, éles, sőt kíméletlen társadalom- és „emberiségkritika”, amelyben mindenki megkapja a magáét. Még te is.Emellett pedig egy további szempontból is kiemelkedő jelentőséggel bír: bepillantást enged a fiatal Henry Rollins koponyájába, ezáltal jobban értelmezhetővé válik a „rock’n’roll dühöngő bikájának” munkássága. Ajánljuk ezt a könyvet BLACK FLAG- és ROLLINS-rajongóknak, a punk- és a rockzene iránt érdeklődőknek, de azoknak is, akiknek eddig mindehhez sem mi közük nem volt. Azoknak például, akik valamiért elakadtak az életben, és a hátukon fekve rohangálnak, valamint közép- és felsővezetőknek: a mű kiváló motivációs és csapatépítő segédanyag.
Olvass bele!
    •   1981.08.25 - 1981.11.14 - Olvass bele!

Hozzászólások


Dead Kennedys - Kill the Poor
Crass - Buy Now Pay As You Go
Crass – I Know There Is Love
Crass - It's The Greatest Working Class Rip Off
Crass - Have A Nice Day
Against Me! - Same old song
Anti Flag - The Press Corpse
Rancid - Fall Back Down
Sex Pistols - The Great Rock 'n' Roll Swindle
Anti Flag - Broken Bones

Friss hírek

PUNKFILMS - TOP 10
PIL a külföldi mozikban
Turn It Around - The Story of East Bay Punk
D.O.A. - Blu-ray megjelenés

Friss blogok

AZ UNDERGROUND HAZUGSÁG - JIM GOAD

Friss fórumhozzászólások

Magyar feliratot készítettem/találtam
Oldallal kapcsolatos kérdések
Hibát találtam egy elkészült feliratban

Facebook

YouTube