"A rock lényege az önkifejezés az önmegvalósítás, hogy az ember azt csinálja amit akar. A punk rock korszak segített magamat megtalálni. Amikor beindult és mindenki gitárt fogott, én is meg akartam ragadni valamit de a szinpad már tele volt úgyhogy egy Super 8-as kamerát fogtam és filmes lettem." - Don Letts -
1983, Csehszlovákia. Az ország kommunista uralom alatt áll, a rendet a titkosrendőrség vigyázza. Néhány tizenéves, prágai fiatal azonban lázadozni kezd a szocialista értékrend ellen, a saját útjukat akarják járni – punkzenekart alakítanak.
A 15 éves, árva Corinne hamar híressé válik, amikor egy tévés riport közben mond fel a munkahelyén. A történtek után a lány a testvérével és unokatestvérével megalakítja a Stains nevű punkzenekart. A filmben a Sex Pistols két tagja Steve Jones és Paul Cook is szerepet kapott.
Punkok bandája egy konzervatív texasi városban, folyamatos harcban a rivális bandákkal, gyűlölet és bűn, végül az amerikai igazságszolgáltatás erkölcsi hozzáállásának megkérdőjelezése. Igaz történet alapján.
1978 Október 12, a new yorki rendőrség egy 20-éves lány holtestét találta egy hotelszoba fürdőszobájában. A lány, kinek neve Nancy Spungen a padlón hevert egy késszúrástól elvérezve. Nancy prostituált, néha sztriptíztáncosnő, heroin függő és egyben Sid Vicious a Sex Pistols basszusgitárosának barátnője volt.
A Sex Pistols híres 1978-as amerikai turnéjuk közben, Lech Kowalski filmrendező egy kézikamerával felszerelkezve követte a zenekart mind a 7 fellépésükre. A felvett anyagot összekeverte a közben Londonban szerveződő zenekarok próbáikkal, fellépéseikkel és gondolataikkal.
Nirvana
Nirvana: The True Story
Kiadás éve: 2009
Kiadó:
Cartaphilus Könyvkiadó
Író:
Everett True
Nyelv:
Magyar
Oldalak száma:
704 oldal
Különlegesek vagyunk. Filmsztárok, modellek, zenészek – híres és gazdag emberek szeretnénk lenni.Képzeljük el fordítva. Mi van, ha valaki, aki nem hiszi magáról, hogy különleges, népszerű és gazdag lesz? Olyasvalaki, akinek az erkölcse és világlátása a Washington állambeli kihalt faipari város, Aberdeen és környéke punk rock lúzer-etikájában gyökerezik, ahol nagyobb érdem tíz barát előtt játszani egy ütött-kopott kis klubban, mint hatvanezer rajongó előtt egy nagy stadionban. Ahol a spontaneitás többet ér, mint a fenséges rockrituálék. Ahol az emberek nagy része a létbizonytalanság peremén billeg, és ha nem teszi magáévá a helybéliek életszemléletét, semmiféle jövő nem vár rá.A Nirvana két tagja – Kurt Cobain és Krist Novoselic – innen indult. Erősen feminin, a 60-as évek popzenéjében gyökerező punkrock-dalaik megrázták a világot. Undergroundból mainstream lett – szerencsénkre és szerencsétlenségükre.Everett True könyve nem elefántcsonttoronyból szemléli a Nirvana történetét. Everett együtt ivott, zenélt és táncolt velük és azokkal, akik közel álltak hozzájuk. A velük készített interjúk révén pontosabb bepillantást nyerünk a világhírű zenekar életébe, mint eddig bármikor.
Olvass bele!
    •   Bevezető - Olvass Bele!

Hozzászólások


Dead Kennedys - Kill the Poor
Crass - Buy Now Pay As You Go
Crass – I Know There Is Love
Crass - It's The Greatest Working Class Rip Off
Crass - Have A Nice Day
Against Me! - Same old song
Anti Flag - The Press Corpse
Rancid - Fall Back Down
Sex Pistols - The Great Rock 'n' Roll Swindle
Anti Flag - Broken Bones

Friss hírek

PUNKFILMS - TOP 10
PIL a külföldi mozikban
Turn It Around - The Story of East Bay Punk
D.O.A. - Blu-ray megjelenés

Friss blogok

AZ UNDERGROUND HAZUGSÁG - JIM GOAD

Friss fórumhozzászólások

Magyar feliratot készítettem/találtam
Oldallal kapcsolatos kérdések
Hibát találtam egy elkészült feliratban

Facebook

YouTube