"Hiszem, hogy csak egyetlen foglalkozás van ami képes megváltoztatni a világot, és ezt úgy hívják, Rock 'N' Roll. Az utolsó sejtemig hiszem, hogy ez lehetséges. Hiszek a punk erejében." - Lou Reed -
1983, Csehszlovákia. Az ország kommunista uralom alatt áll, a rendet a titkosrendőrség vigyázza. Néhány tizenéves, prágai fiatal azonban lázadozni kezd a szocialista értékrend ellen, a saját útjukat akarják járni – punkzenekart alakítanak.
A 15 éves, árva Corinne hamar híressé válik, amikor egy tévés riport közben mond fel a munkahelyén. A történtek után a lány a testvérével és unokatestvérével megalakítja a Stains nevű punkzenekart. A filmben a Sex Pistols két tagja Steve Jones és Paul Cook is szerepet kapott.
Punkok bandája egy konzervatív texasi városban, folyamatos harcban a rivális bandákkal, gyűlölet és bűn, végül az amerikai igazságszolgáltatás erkölcsi hozzáállásának megkérdőjelezése. Igaz történet alapján.
1978 Október 12, a new yorki rendőrség egy 20-éves lány holtestét találta egy hotelszoba fürdőszobájában. A lány, kinek neve Nancy Spungen a padlón hevert egy késszúrástól elvérezve. Nancy prostituált, néha sztriptíztáncosnő, heroin függő és egyben Sid Vicious a Sex Pistols basszusgitárosának barátnője volt.
A Sex Pistols híres 1978-as amerikai turnéjuk közben, Lech Kowalski filmrendező egy kézikamerával felszerelkezve követte a zenekart mind a 7 fellépésükre. A felvett anyagot összekeverte a közben Londonban szerveződő zenekarok próbáikkal, fellépéseikkel és gondolataikkal.
Commando
Johnny Ramone önéletrajza
Kiadás éve: 2018
Kiadó:
KONKRÉT KÖNYVEK
Író:
Johnny Ramone
Nyelv:
Magyar
Oldalak száma:
176 oldal
Megvásárolható:
Szinte minden valamirevaló együttes megnevezi a Ramones-t a példaképei, illetve hatásai között, hiszen a punk és a rock egyik alappillére. A mai napig rengetegen hallgatják a 22 éves fennállásuk alatt kiadott lemezeiket és viselik pólóikat, amelyek még a H&M-be is betörtek a híres Ramones-logóval. A könyvet maga a gitáros és zenekarvezető, Johnny Ramone írta szellemíró segítsége nélkül, és ez érezhető a szöveg tempóján is: gyors, lényegre törő, semmi sallang, rengeteg sztori - pont olyan, mint a Ramones zenéje. A december elejére boltokba kerülő magyar kiadás az eredetihez hasonlóan sok színes képet foglal majd magába, az előszót pedig az együttes alapító tagja, első dobosa és producere, a magyar származású Tommy Ramone, vagyis Erdélyi Tamás írta, akinek pár éve emléktáblát állított az 5. kerület önkormányzata régi házuk oldalán.

A november végére boltokba kerülő magyar kiadás az eredetihez hasonlóan sok képet foglal majd magába, és bár ezúttal ugye lehetetlen spéci előszót íratnunk hozzá, Tommy Ramone-é is megteszi… Íme:

“HATALMAS ÉLMÉNY JOHNNY RAMONE TÖRTÉNETÉT A SAJÁT ELBESZÉLÉSÉBEN OLVASNI. Olyan érzés, mintha egy asztalnál ülnél vele, miközben mesél. Tökéletesen tükrözi a tőle megszokott stílust, tempót és ritmust. Gyors és lényegre törő olvasmány – pontosan, amilyennek szerette volna.Mindig is kedveltem Johnny-t. Intelligens és szórakoztató volt, szerettem vele lógni. Első találkozásunkra a középiskolánk ebédlőjében került sor. Ő volt az asztaltársaság figyelmének a középpontjában – ki más? Egy közös ismerősünk mutatott be egymásnak és az év hátralevő részében már mindig az ő asztalához ültem. A legjobban Johnny humorérzékét szerettem. Vágott az esze, mint a borotva és imádta szívatni az embereket. Mindig mindenben igyekezett felülkerekedni – nem ismertem nála kompetitívebb embert.A zene volt a kapocs kettőnk között. A Beatles-mánia pár hónappal megismerkedésünk előtt ütött be és az emberek megőrültek a sorra alakuló popbandákért. Hamarosan mi is összerántottunk egy zenekart, amelyet Tangerine Puppets névre kereszteltünk el. Johnny színpadi jelenléte lenyűgöző volt. A gitárját egészen magasra kötötte, mintha egy gépfegyvert tartana a kezében és megszállott vadsággal vetette magát jobbra-balra, követve a ritmust. Maga volt a megtestesült rock ’n’ roll esszencia.Johnny arra született, hogy igazi harcos váljon belőle a zene világában. Joey, Dee Dee és én a hihetetlenül erős karizmájának a hatása alá kerültünk. Ő volt a mágnes, amely összetartott bennünket. Johnny önéletrajzából kiderül, milyen rögös utat járt be a zenei karrierjében és magánéletében egyaránt. Kifejezetten agynyitogató és lebilincselő történet.
" Tommy Ramone

Hozzászólások


Dead Kennedys - Kill the Poor
Crass - Buy Now Pay As You Go
Crass – I Know There Is Love
Crass - It's The Greatest Working Class Rip Off
Crass - Have A Nice Day
Against Me! - Same old song
Anti Flag - The Press Corpse
Rancid - Fall Back Down
Sex Pistols - The Great Rock 'n' Roll Swindle
Anti Flag - Broken Bones

Friss hírek

PUNKFILMS - TOP 10
PIL a külföldi mozikban
Turn It Around - The Story of East Bay Punk
D.O.A. - Blu-ray megjelenés

Friss blogok

AZ UNDERGROUND HAZUGSÁG - JIM GOAD

Friss fórumhozzászólások

Magyar feliratot készítettem/találtam
Oldallal kapcsolatos kérdések
Hibát találtam egy elkészült feliratban

Facebook

YouTube